İkinci Ergenekon 2011'e ertelendi

Gazeteci Tuncay Özkan ise, "Bayram geliyor. Kendimi ne olarak göreyim? Kurbanlık gibi mi?" diye konuştu. ...


Gazeteci Tuncay Özkan ise, "Bayram geliyor. Kendimi ne olarak göreyim? Kurbanlık gibi mi?" diye konuştu. Balbay ile Özkan'ın tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 17 Ocak 2011 tarihine erteledi.
Davanın dünkü duruşmasında sanık ve avukatlarının talepleri dinlendi. Devlet Bakanı Hayati Yazısı'nın "Başarılı olsalardı yargılamayı onlar yapacaklardı" sözlerini hatırlatan Balbay, "Hangimizin mahkeme kuracak gücü var. Bir darbe yapıp mahkeme kuracak gücü olan varsa onlar burada yok. Hayati Yazıcı kimleri kastetmekte?" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Barış sürecini baltalamayın' sözlerine atıfda bulunan Balbay, "Barış için ne gerekirse yapalım. Ama dağdaki teröriste açılım, bize kapanım mı? Teröriste dahi barış çağrısında bulunan iktidar bizden terör örgütü üretmenin çabası içinde" ifadesini kullandı.
Özkan ise, teröre karşı meslek hayatı boyunca birlik çağrısı yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Toprağa karışacağım. Tarih yazar beni. Burada benim tarihimi çöpe atıp yepyeni bir tarih yazılmasını kabul edemem. Bu devletin bana ayıbını nereye koyabilirim? Bayram geliyor. Kendimi ne olarak göreyim? Kurbanlık gibi mi? Sevdiğinin koynundan sabaha karşı alınmanın, çocuğunun gözü önünde kelepçe takılmasının adı ne? 27 aydır suçunu söylemeden burada yatmanın adı ne?"  

Ergenekon'da 3 tahliye
Bu arada dünkü oturumda tutuklu sanıklardan İşçi Partili Emcet Olcaytu, emlakçı Muzaffer Öztürk ile eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hamza Demir'in tahliyesine karar verildi. 3 kişinin tahliyelerine ilişkin kararın açıklanmasının ardından Balbay, alkışlayarak heyetin diğer tahliye taleplerini reddetmesine tepki gösterdi. Özkan da "Adalet istiyoruz, kurbanlık koyun muyuz burada?" diye bağırdı. Mahkeme başkanının  kendisini uyarmasına sinirlenen Özkan, bağırarak salonu terk etti.  

Â