İhh'dan Kurban Çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Gönüllüsü Murat Çepe, dünya genelinde 125 ülke ve bölgede Türkiye'de ise 61 ilde kurban kesimi ve organizasyonunun yapılacağını söyleyerek vatandaşlara kurban organizasyonları için çağrıda bulundu

İhh'dan Kurban Çağrısı
İHH İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Gönüllüsü Murat Çepe, dünya genelinde 125 ülke ve bölgede Türkiye'de ise 61 ilde kurban kesimi ve organizasyonunun yapılacağını söyleyerek vatandaşlara kurban organizasyonları için çağrıda bulundu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Gönüllüsü Murat Çepe, İHH'nın 125 ülke ve bölgede Türkiye'de ise 61 ülkede kurban organizasyonun yapıldığını söyledi. Ülke genelindeki 61 ilin arasında Zonguldak'ın da bulunduğunu belirten "1993 ılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamızı gerçekleştirmiştik. Bir ülkeden başlayan çalışmamız 10'a, ardından da 40'a, 60'a, yüze derken 125 ülkeye ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybemizde ne varsa veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık. Biz ibadet etmek için kurban dedik. Allah kendimizden verdiğimiz, O'nun rızası ile O'nun adıyla verdiğimiz için ibadetimize hayat verdi. Hayrata dönüştü. Allah Kurbanımızı kabul etsin" dedi.
Kurban kesmenin ibadet, paylaşmanın ise bereket olduğunu belirten Çepe, Kurban kesimi için İHH'ya vekalet veren bağışçıların vakıf merkezine gelerek elden yada banka hesap numaraları, posta çeki hesabı, online bağış ve tele bağış yöntemleri ile kurbanların vakfa ulaştırılabileceğini ifade etti.
Kurbanlıkların İslami usullerle kesildiğini hatırlatan Çepe, "Kurbanlıklar İHH görevlilerinde kesimi yapılacak. Ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak kurbanlıklar satın alınır. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletilir" diye konuştu. .
Ayrıca Çepe, Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Türkiye Finans Bank, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk bankalarının şubeleri ve PTT posta çeki hesabı yoluyla bağışta bulunabileceğini ifade etti.