Bursa'ya Çinili Adliye Sarayı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'ya yapılacak yeni adliye sarayının ön cephesinin İznik çinileriyle kaplanacağını söyledi.

Bursa'ya Çinili Adliye Sarayı
AK Parti İznik İlçe Başkanı Osman Sargın, Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç, Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ve 30 muhtarla Ankara'ya çıkarma yaptı. İznik heyetine müjdeli haber veren Devlet Bakanı Faruk Çelik, yeni yapılacak Bursa Adliye Sarayı'nın ön cephesinin tamamen İznik çinileriyle kaplanacağını, ayrıca İznik-Mekece ve İznik-Yenişehir yolları inşaatına şubat ayında başlanacağını bildirdi.
Önce AK Parti grup toplantısına katılan muhtarlar, toplantı sonunda Başbakan Erdoğan'la görüştü. İlçe Başkanı Osman Sargın ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç, İznik'in ulaşım meselesi ve İznik çinisinin tanıtımı konusundaki sıkıntıları dile getirdi. Başbakan Erdoğan, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı telefonla arayarak, İznik çinisinin 2011 yılında Türkiye genelinde tanıtılması talimatını verdi. Sevinç ve Sargın , Erdoğan'a lale desenli İznik çinisi hediye etti.
ŞUBAT AYINDA İZNİK'E İKİ YENİ YOL
Devlet Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile de görüşen İznik heyeti, Afet Kanunu ile ilgili dosyaları Çelik'e sunarak, bu konudaki ödemelerin yapılması konusunda destek istedi. Çelik, ödemelerin 1 ay içerisinde yapılacağını ifade etti. Çelik, yeni yapılacak olan İznik-Mekece ve İznik-Yenişehir yolları hakkında İznik heyetine müjdeli haber verdi. Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini ifade eden Çelik, yol inşaatına şubat ayında başlanacağını söyledi. Çelik, ayrıca Elbeyli-Gürmüzlü, Gürmüzlü-Elmalı arasındaki yolun bir an önce genişletilmesi için Bursa İl Özel İdaresi'ne talimat verdi.
YENİ ADLİYE SARAYININ ÖN CEPHESİ İZNİK ÇİNİLERİ İLE KAPLANACAK
Çelik, İznik heyetine, 2011 ilkbaharında ihaleye çıkarılacak Bursa'nın yeni adliye sarayının ön cephesinin İznik çinisi ile kaplanacağını bildirerek, "4 medeniyete başkentlik yapmış, çinisi ile dünyaca meşhur olan İznik için elimizden ne geliyorsa yaparız. Yeni adliye sarayının ön cephesi İznik çinileri ile kaplanacak" diye konuştu.