Boydak Holding de İDO ile ilgileniyor

İstikbal, Bellona ve Mondi gibi mobilya markalarını bünyesinde bulunduran Boydak Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştirme kapsamına al

İstikbal, Bellona ve Mondi gibi mobilya markalarını bünyesinde bulunduran Boydak Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştirme kapsamına aldığı İDO'yu incelemeye aldı. Holding'in Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) işletmesiyle ilgili ihale dosyasını incelemeye aldıklarını söyledi.

Antalya'da İstikbal Regina mağazasının açılışına katılan Boydak, gazetecilerin İDO'ya talip olup olmadıklarına yönelik sorusu üzerine, henüz karar vermediklerini ancak dosyayı incelemeye aldıklarını bildirdi.

Deniz ulaşımına girecekleri konusunda bir takım söylentilerin olduğunu ifade eden Boydak, "İDO'nun ihale dosyası önümüze geldi. Henüz karar vermiş değiliz. Ama dosyayı aldık inceliyoruz. Bizim dışımızda bir sektör ama yine de inceliyoruz. İhale süreci başladı. Şu anda dosyalar kurumların elinde. Birkaç aya kadar yapılacak. Kimler talip bilmiyorum ama biz henüz karar vermiş değiliz. İcra Kurulu'nda bu konuyu henüz görüşmedik." diye konuştu.

Holding'in 2011 yılı hedefleriyle ilgili de bilgi veren Memduh Boydak, önümüzdeki yıl beklentilerinin büyüme endeksli yönünde olduğunu belirtti. "Henüz netleştirmemekle birlikte 2011 yılında da en az yüzde 10 olmak üzere çift haneli büyümeyi öngörüyoruz." diyen Boydak, şunları kaydetti: "Şu anda bütçeler son şeklini alma yolunda ilerliyor. Sanırım bayram sonunda netleşmiş olur. 2010 yılında güzel bir yıl geçirdik. Geçen sene KDV indiriminden sonra mobilya sektöründe bir durgunluk yaşarız diye düşünüyorduk ama, özellikle referandumdan sonra ekonomi daha da hareketlendi. Onun öncesinden zaten siyasi istikrara bağlı olarak ekonomide istikrar devam ediyor. Dolayısıyla beklentilerimiz bütçelerimizin paralelinde gidiyor."

"BOYDAK HOLDİNG 430 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPIYOR"

Yıl sonunda Boydak Holding'in toplam ihracatının 430 milyon dolar civarında gerçekleşeceğini aktaran Boydak, bunun 150 milyon dolarını mobilya, 120 milyon dolarını kablo, 100 milyon dolarını tekstil, bir kısmını da demir çekil ürünleri oluşturacağı bilgisini verdi.

Memduh Boydak, bu yılki ciro beklentilerinin de 4 milyar TL civarında olacağını dile getirirken, bayram tatillerinin uzun olmasından yakındı: "Türkiye'de artık bayram tatilleri uzun oluyor. Geçtiğimiz bayram tatili de uzundu. Bayram tatilleri Türkiye'de tüketim alışkanlığını değiştiriyor. Daha önce bayram tatillerinde iyi işler yapıyorduk. Ama şimdi tatil endeksli bayramlar yaşanıyor. Bu da bayramlarda mağazalarımızda alışverişleri azaltıyor."

"ENERJİ YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Memduh Boydak, enerji yatırımlarının da devam ettiğini, fırsat buldukça yeni yatırımlar yapabileceklerini söyledi. Enerjide hızlı büyüme yerine istikrarlı bir büyümeden yana olduklarını ifade eden Boydak, "Fırsatlara bakıyoruz. Hesabımıza kitabımıza uygun fırsatları değerlendireceğiz. Parası çok olan bir gurup değiliz. İstikrarlı büyümeyi seviyoruz. Şu anda elimizde projesi yapılmış, inşa edilen, bitmiş ve yeni başlayacak 16 HES projesi var. Bunların işlemlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yönde gayretlerimiz devam ediyor. Bu dağıtım gibi daha büyük projelerle ilgilenmediğimiz anlamına da gelmiyor. Fırsatlara bakıyoruz. Şu anda HES'lerin büyüklüğü 210 megawatt mertebelerinde. Bu rakamı önümüzdeki fırsatlara bakarak daha da büyütme imkânımız var. İçinde 8 ayrı sektörün bulunduğu bir yapı içindeyiz. Bu sektörleri layıkıyla götürebilirsek memnuniyet duyacağız. Öncelikle bu sektörlerde derinliğine büyüyerek ölçek ekonomisine gelmeyi hedefliyoruz. Ama fırsatlara da bakmıyor olduğumuzu söylemek doğru olmaz. Cazip gelen sektörleri de değerlendirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

"KÜÇÜLEREK BÜYÜYORUZ"

2011 yılındaki mağaza hedefleri hakkında da bilgi veren Boydak, küçülerek büyüdüklerini, mağaza açma konusunda daha büyük mağazaları tercih ettiklerini dile getirdi. Tüketicilerin büyük mağazalardan alışveriş yapmayı daha çok tercih ettiğine dikkat çeken Boydak, şöyle devam etti: "Dolayısıyla bizde verimliliğini kaybetmiş mağazaların kapanmasına yol veriyoruz. Büyük mağazaları gündeme alıyoruz. Dolayısıyla bayilik sayımız birkaç sene önce İstikbal'de bin olmasına rağmen şu anda 818. Ayrıca, Rusya, Mısır, Ukrayna gibi ülkelerde üretim planlarımız var."