Bolu 12 Kasım depremini unutmadı

Bolu'da öğrenciler 12 Kasım Depremi'nin oluş anını ve sonrasında yaşananları canlandırdı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 12 Kasım 1999 Düzce depremi

Bolu'da öğrenciler 12 Kasım Depremi'nin oluş anını ve sonrasında yaşananları canlandırdı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda bir anma programı düzenledi. Programa, Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali İbrahim Özçimen, depremde tarifi imkânsız acıların yaşandığını söyledi. Özçimen, Türkiye kalkındıkça, zenginleştikçe gelişmiş ülkelerde olduğu gibi doğal afetlerden daha az etkileneceğini kaydetti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da konuşmasında, "O gün depremi yaşayan bizler bir daha olmaması için hep dua ediyoruz." dedi.

Programda öğrenciler de 12 Kasım Depremi'nde yaşananları sahneye taşıdı. Vali İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilerin depremle ilgili yaptıkları resimleri de inceledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ekipmanı hakkında bilgi aldı.