Bartın'da Doğum Öncesi Sınıfı Açılacak

Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde "Doğum Öncesi Eğitim Sınıfı" açılması planlanıyor.

Bartın'da Doğum Öncesi Sınıfı Açılacak
Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "Doğum Öncesi Sınıfı" çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bartın'dan AÇSAP Şube Personeli Nihal Bayram, Kübra Gezer, Kezban Özmen ile Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personeli Nurgül Demirci, Güllü Bensiz, Şule Kılıç, Sevgi Şahin, Cennet Kaplan, Aynur Maden, Sabriye Şafak Aksoy, Şengül Çetin, Habibe Demirdöven Karabük ilinde düzenlenen "Doğuma Hazırlık Kursu Eğitimci Eğitimine" katıldı. Açılacak eğitim sınıfları ile birlikte doğum salonuna yönelik değişiklikler de yapılarak, eğitimli gebe ve ailesinin konforlu bir ortamda doğum yapması da sağlanmış olacak. Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, "Ailenin bilgi, tutum ve beceri kazanmasında doğum öncesi eğitim sınıflarının rolü kaçınılmazdır. Yapılan çalışmalarda doğum öncesi eğitim sınıflarının gebelik, doğum ve doğum sonrası döneme ailelerin uyumunda oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. İlimizde açılması planlanan doğum öncesi eğitim sınıfları gebelik, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin, gebelik öncesi sınıflar, erken dönemde gebelik sınıfları, doğuma hazırlık sınıfları, emzirme sınıfları, ebeveyn sınıfları, doğum sonrası dönem sınıfları ve diğer aile üyeleri için sınıflar açılacak. Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemler kadının ve ailesinin yaşamında önemli değişimlerin yaşandığı zamanlardandır. Bu dönemde ortaya çıkan değişimlere hazır olmada doğum öncesi bakım oldukça önemlidir. Aileler için gebelik süreci, anne ve baba olmak, benzeri olmayan bir yaşam deneyimidir. Aileler, gebelik süresince doğacak bebekleri ve doğumdan sonra ailenin gereksinimlerini düşünerek hazırlık yapma eğilimindedirler. Bu dönemde anne ve baba adayları sevinç ve heyecanın yanı sıra korku, kaygı ve yoğun bir sorumluluk duygusu yaşamaktadırlar. Bunun bir sonucu olarak sağlık personelinden daha fazla bilgi edinmeye yönelmekte, teknolojiden imkânları ölçüsünde yararlanarak gebelik, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin kitap, gazete, dergiler okumakta, video, CD izlemekte; internet ortamında araştırmalar yaparak bilgi edinmeye çalışmaktadırlar" dedi.
Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, "Günümüzde doğum öncesi bakım aile merkezli yaklaşım çerçevesinde yalnızca annenin fiziksel ihtiyaçlarını ön planda tutan değil, ailelerin gebelik, doğum ve doğum sonrası ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde fiziksel, psikolojik, sosyal ve kültürel boyutlarıyla ele alınmakta ve yapılandırılmaktadır" diye konuştu.