Atso, Antalya'nın Sorunlarını Başkent'e Taşıdı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetimi, Ankara'da 9

Atso, Antalya'nın Sorunlarını Başkent'e Taşıdı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetimi, Ankara'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya Milletvekilleri ve Vali Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Sayman Üye Levent Yiğiter, Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa Yılmaz, Gültekin Gencer, Faruk Sayın, Ali Peker ve Ali Kıvrak'tan oluşan Heyet, Ankara'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti.
ŞAHİN'DEN EXPO 2016'YA DESTEK
ATSO Yönetim Kurulu'nun Ankara'daki ilk durağı Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin oldu. Meclis Başkanı Şahin'e Antalya ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili bilgi veren ATSO Başkanı Budak, kentsel sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili kapsamlı bir rapor sundu. Tarımda 'domates güvesi' sorununa dikkat çeken Budak, mevsimlik işsizliğin çözümü konusunda, kış aylarında turizm sektörüne yönelik sigorta prim desteği verilmesini önerdi. Turizmde yapısal sorunlara da dikkat çeken Budak, turist sayısındaki artışa karşılık, turizm gelirinde azalma görüldüğünü vurguladı. EXPO 2016 çalışmalarının hız kazandığını anlatan Budak, Meclis Başkanı Şahin'den destek istedi. Meclis Başkanı Şahin de, Antalya milletvekili olması nedeniyle sorunları yakından takip ettiğini belirterek, ATSO'nun dosyasında yer alan konuları, ilgili bakanlarla paylaşacağını söyledi. Şahin'e ATSO'nun bastırdığı Döşemealtı kitabını ve geleneksel Döşemealtı Halısı hediye eden Budak, ATSO'nun Aralık ayı içinde yapılacak Geleneksel Ödül törenine davet etti.
"ANTALYA'YI BÜTÜN DÜNYA TANIYOR"
ATSO Yönetim Kurulu, Ankara'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine konuk oldu. ATSO Yönetimi'ni oldukça sıcak bir şekilde karşılayan Demirel, "Antalya Türkiye'nin geleceği. Antalya'yı bugün bütün dünya tanıyor" dedi. Antalya ekonomisi ile ilgili ATSO Başkanı Budak'tan bilgi alan Demirel, "Turizm varlığına rağmen, sanayi varlığı da çok önemli. Ama sanayiyi artık sahile değil, Dağbeli'den yukarıya kurmalısınız" tavsiyesinde bulundu.
"ATSO KENTİN İMAJINA KATIK SAĞLIYOR"
ATSO Yönetim Kurulu, daha sonra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Meclis'teki ofisinde ziyaret etti. CHP Antalya Milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Osman Kaptan ve Atilla Emek'in de katıldığı ziyarette, ATSO Başkanı Budak, Baykal'a Antalya'nın sorunları hakkında bilgi verdi. ATSO'nun Antalya'nın en önemli kurumlarının başında geldiğini belirten Deniz Baykal, "ATSO'da toplumsal sorumluluk üst düzeyde. ATSO Antalya'nın imajına katkı sağlıyor. Sizlerle iftihar ediyoruz" dedi. Antalya'nın üniversiteler kenti olmasını çok arzuladığını belirten Baykal, "Üniversitenin kente katkısı müthiştir. Antalya'da daha çok üniversite açılmalı" diye konuştu. Baykal, Antalya'da özellikle deniz ulaşımının ve kruvaziyer turizminin geliştirilmesi gerektiğini de söyledi.
BAHÇELİ'YE ANTALYA RAPORU
ATSO Yönetim Kurulu, ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Bahçeli'ye Antalya raporu sunan Başkan Budak, özellikle Türk Ticaret Kanunu'nu ve Büyük Mağazalar Kanunu konusundaki çalışmaların tamamlanmasının önemi dile getirildi. ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile tanışan Bahçeli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay da bulundu.
BAKAN ÇAĞLAYAN'I TBMM'DE ZİYARET ETTİLER
ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara'da Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı TBMM'de ziyaret etti. ATSO Başkanı Budak, Bakan Çağlayan'a tarım, turizm, ticaret ve sanayi sektörlerinde yaşanan sorunlarla ilgili ayrıntılı bir rapor sundu. Bakan Budak, özellikle kur sorununun ihracat ve turizm sektörlerinde sıkıntı yarattığını bildirdi. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret eden ATSO Yönetimi, akşam da Antalya milletvekilleriyle yemekte bir araya geldi.
"ANTALYA'YI VE ANTALYALILARI UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL"
ATSO Yönetim Kurulu Ankara'daki temasları kapsamında, kısa süre önce Ankara'ya atanan Vali Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret ederek öğle yemeği yedi. ATSO Yönetim Kurulu'nu oldukça sıcak bir şekilde karşılayan Vali Yüksel, Antalya'da görev yaptığı 7,5 yılın kendisi için çok özel bir yeri olduğunu dile getirdi. Antalya'nın Türkiye'nin en önemli kentlerinin başında geldiğini ifade eden Vali Yüksel, "Antalya'yı diğer kentlerden ayıran en önemli özellik, ortak akıl üretme kabiliyeti. Antalya'yı ve Antalyalılar'ı unutmam mümkün değil. Başta ATSO Yönetimi ve Meclisi olmak üzere Antalyalılarla çok güzel işlere imza attık. Ankara'da hep ATSO ile birlikte yaptığımız çalışmaları örnek gösteriyorum. Bundan sonra beni ATSO'nun Ankara temsilcisi kabul edin. Bana düşen ne görev varsa emrinizdeyim" dedi. Antalya'nın EXPO 2016 çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Yüksel, organizasyonun farklı bir versiyonunun Ankara'da yapılması için çalışma başlattığını da kaydetti. Vali Yüksel, ATSO Heyeti'ne, Ankara'nın ilk Başbakanlık binası olarak kullanılan Valilik binasını gezdirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
KILIÇDAROĞLU'NA DAVET
ATSO'nun Ankara'daki son durağı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP Antalya Milletvekilleri'nin de katıldığı ziyarette, ATSO Başkanı Budak, ATSO Yönetim Kurulu üyelerini Kılıçdaroğlu ile tanıştırdı. Kemal Kılıçdaroğlu'na Antalya raporunun yanı sıra, Döşemealtı Halısı ve kitabı hediye eden Budak, ATSO'nun Aralık ayında yapılması planlanan Geleneksel Ödül Töreni'ne davet etti. ATSO'nun ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP olarak yeni bir ekonomik program için çalışmalar yaptıklarını söyledi. "Partide çekişmeleri bitirip, güç birliğini oluşturacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Antalya Türkiye'nin dünyaya açılan vitrinidir" yorumu yaptı. Kılıçdaroğlu, programının uygun olması halinde, ödül töreninde Antalya iş dünyası ile bir araya gelmekten mutluluk duyacağını söyledi.