Asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden işçinin organları, 5 kişiye umut oldu

Ordu'da asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden inşaat işçisi Selçuk Yılmaz (36), daha sonra hayatını kaybedince ailesi tarafından bağışlanan orga

Ordu'da asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden inşaat işçisi Selçuk Yılmaz (36), daha sonra hayatını kaybedince ailesi tarafından bağışlanan organları, 5 kişiye umut oldu.

Bir inşaata çalışan Selçuk Yılmaz, birkaç gün önce asansör boşluğundan düşerek ağır yaralandı. Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, tedavilere cevap vermeyince beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organlarını bağışlamasından sonra zamanla yarış başladı. Sahil Güvenliğe bir helikopter ameliyatı yapacak ekiplerden birini getirirken, gece yarısından sonra başlayan operasyon günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Sahil Güvenliğe ait ambulans sabahın ilk saatlerinde organları ulaştırmak için 19 Eylül Stadı'ndan havalandı. Arkasında 4 aylık hamile bir eş bırakan Selçuk Yılmaz'ın kalp, böbrek, karaciğer ve pankreasının Samsun, Ankara ve İstanbul'daki uzun zamandır tedavi olmayı bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.