Arıtma Tesislerine Devlet Desteği

Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Yahşi, sanayiciye büyük yük olan arıtma tesislerinin enerji masrafının devlet tarafından belli oranda sübvanse edileceğini açıkladı.

Arıtma Tesislerine Devlet Desteği
Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilere 'AB çevre ve sanayi yönetimi' konusunda eğitim semineri verildi. Geri kazanım konusunda OSB'lerdeki arıtma tesislerinin enerji giderlerinin sanayiciye yük olduğunu ifade eden Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Yahşi, "Sanayicilerimiz arıtma konusunda mali anlamda sıkıntı çekiyor. Bu enerji giderleri bakanlık bütçesinden belli oranda sübvanse edilecek. Bu uygulama en yakın zamanda hayata geçecek" dedi.
ÇEVRE MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM MÜJDESİ
Sanayicilere çevre mühendisi istihdam etme mecburiyeti getirildiğini belirten Yahşi, "Çevre görevlisi bulunma mecburiyeti bugün resmi gazetede yayınlandı. Sanayicimiz izinlerde ve sürekli danışmanlık hizmetlerinde çevre görevlisi istihdam edecek. Çevre grubu kuracak. Bu çevre gruplarında çevre görevlileri istihdam edilecek. Bu alanda çevre mühendislerinin istihdamı sağlanacak. AB sürecinde sanayicilerin temiz üretim teknolojilerini sürekli yenilemeleri lazım. Sanayiciler, AB normlarında temiz üretim teknolojilerini yakalamaları gerekiyor. Temiz üretim teknolojisi ne demek? Mümkün olduğu kadar az su ve enerji kullanmaktır. Mümkünse atık üretmemektir. 2018 yılına kadar bu süreçlerin tamamlanması gerekiyor" diye konuştu.
OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, seminerde, sanayicilerin, arıtma tesisi konusunda merak ettikleri sorulara cevap bulacağını söyledi. Seminer, konuşmacıların sunumlarıyla devam etti.