43. İş Bankası Ormanı Adıyaman'da Oluşturuldu

Türkiye İş Bankası'nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan '81 İlde 81 Orman' projesi Adıyaman'da hayata geçti

Türkiye İş Bankası'nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan '81 İlde 81 Orman' projesi Adıyaman'da hayata geçti. Proje kapsamında; Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki 20 bin hektarlık alana 20 bin adet fidan dikilecek.
Türkiye İş Bankası'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde 22 Aralık 2008'de başlattığı ve Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan '81 ilde 81 Orman' projesi kapsamında Adıyaman'da da 'İş Bankası Ormanı' oluşturuldu. Adıyaman'da hayata geçirilen proje dahilinde sembolik olarak Adıyaman Valiliği önüne temsili fidan dikildi. Fidan dikim törenine Vali Yardımcısı Yakup Güney, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, İş Bankası Müdürü ve çalışanları ile TEMA Vakfı
temsilcileri katıldı.
Temsili yapılan fidan dikim törenin ardından Samsat İlçesinde belirlenen 20 hektarlık alanda fidan dikimleri yapılmaya başlandı. 20 hektarlık bu alana 20 bin adet kızılcam, servi ve yalancı akasya fidanının dikileceği öğrenildi.
Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankası'nın Adıyaman ile birlikte ağaçlandırdığı il sayısı 43'e, ağaçlandırılan alan ülke genelinde yaklaşık 820 hektara ulaştığı, dikilen fidan sayısının ise 1 milyonu aştığı bildirildi.
İş Bankası'ndan Beş Yılda İki Milyon Fidan
2008 yılsonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası'nın katkılarıyla önümüzdeki iki yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık bin 500 hektarlık alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacağı açıklandı. İş Bankası, dikilen fidanların, dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da üstlenecek.
'81 İlde 81 Orman Projesi' kapsamında fidan dikimi tamamlanan iller şöyle:
"Adıyaman, Adana, Afyon, .Denizli, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak."