Muğla Odalarından Güç Birliği

Muğla Meslek Odaları Platformu (MUMOP) adı altında bir araya geldi

Muğla Odalarından Güç Birliği
Muğla Meslek Odaları Platformu (MUMOP) adı altında bir araya geldi. Grubun amacı Muğla İlinin yaşadığı sorunları tespit ederek çözüm önerileri sunmak ve ilin gelişmesine katkıda bulunacak olan projeler üretmek.
İlk toplantı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'un ev sahipliğinde Oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Tek gündemle gerçekleştirilen toplantıda, Muğla'da faaliyete geçmesi planlanan Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşanan sıkıntılar ve bu konuda yapılması gerekenler, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıda, Muğla Tabipler Odası Başkanı Naki Bulut sunum yaparak Tıp Fakültesi'nin dünü, bu günü ve geleceği hakkında açıklama yaptı.
Toplantıya Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Alifer Atasever, Muğla Mimarlar Odası Başkanı Ertuğrul Aladağ, TMMOB Muğla Temsilcisi Hayri Madanoğlu, Muğla Baro Başkanlığı'ndan Leyla Bişen, Muğla Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Arif Yılmaz, Muğla Tabibler Odası Başkanı Naki Bulut, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Yusuf Kılıç, Ziraat Mühendisleri Muğla Şube başkanı Uluhan Korkut katıldı.
MUMOP, SİYASİ PARTİLERE EŞİT MESAFEDE
Her ay toplanacak olan Muğla Meslek Odaları Platformu öncelikle farklı meslek gruplarının bilgi ve deneyimlerini paylaşmak ve belirli konularda ortak hareket etmeyi amaçlıyor. Platformun hedefleri arasında Muğla'nın sorunlarını tanımlamak, çözüm önerileri sunmak, toplumun bilirkişisi-vicdanı olmak, toplumsal dayanışma gücü oluşturmak, bilgi paylaşımı, kamu Kuruluşlarını izlemek-denetlemek, örnek tutum ve davranışları ödüllendirmek, belirli konularda araştırmalar projeler hazırlamak hayata geçirmek. Platform ayrıca bilimsel, hukuki, etik zeminde olayları değerlendirmek ve tüm siyasi partilere, örgütlere ve gruplara eşit mesafede bulunmayı da amaçlıyor.
KARAKUŞ: BU GRUP ÇOK GÜÇLÜ BİR TOPLULUK
Ev sahibi olarak konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Muğla'nın Sivil Toplum Örgütleri açısından güçlü bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, "Şu anda gittiğim her ilde ve toplantıda edindiğim izlenimde görüyorum ki Türkiye'nin ve Dünya'nın en güzel ilindeyiz. Büyük şehirlerde yaşayanlar ilimize gıptayla bakıyor. Biz elimizdekinin farkında değiliz. Ben artık dünyanın en güzel ilinde yaşıyor olmanın farkını kullanıyorum ve daima Muğla'nın haklarını savunuyorum. Biz beş yıldır Muğla odaları olarak toplanıyoruz, yaşadığımız sorunları ve çözüm önerilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ilgili bakanlıklara iletiyoruz. Bu güne kadar Türkiye'ye de örnek olduğumuz bu toplantılarla birçok sorunu çözdük. Bu tür platformlar illerin ve bölgelerin yaşadıkları sorunlar ve çözümleri konusunda ve muhatap alınma konusunda önemli bir yere sahip. O nedenle bu gün ilkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantıların Muğla'ya önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Çünkü bu grup çok güçlü bir topluluk" dedi.
VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET
Muğla için önemli olan etkinlikler hakkında çalışmalarını sürdüren MUMOP ilk ziyaretini Muğla Valisi Fatih Şahin'e gerçekleştirdi. MUMOP üyeleri Muğla Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi'nde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini Vali Fatih Şahin ile paylaştı. Vali Fatih Şahin konuyla ilgili olarak detaylı bir araştırma yaptırıp bunun sonucu MUMOP üyeleri ile paylaşacağını söyledi. Vali Şahin'den sonra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ziyaret edilerek karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunuldu. MUMOP üyelerini tebrik eden Gürün böyle bir oluşumu desteklediğini ifade etti.