Muğla Meslek Odaları Platformu kuruldu

Muğla Meslek Odaları, bir platform kurarak ilin meselelerini masaya yatırmak ve çözüm yolları üretmek için biraraya geldi. Muğla Meslek Odaları Platfo

Muğla Meslek Odaları, bir platform kurarak ilin meselelerini masaya yatırmak ve çözüm yolları üretmek için biraraya geldi. Muğla Meslek Odaları Platformu (MUMOP) adı altında çalışmalarını yürütecek olan grubun amacı, problemleri çözmek ve ilin gelişmesine katkıda bulunacak projeler üretmek.

MUMOP, ilk toplantısını Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'un evsahipliğinde, oda hizmet binasında yaptı. Tek gündem maddeli toplantıda, faaliyete geçmesi planlanan Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşanan sıkıntılar ve bu konuda yapılması gerekenler görüşüldü. Muğla Tabibler Odası Başkanı Naki Bulut, fakültenin dünü, bugünü ve geleceği hakkında sunum yaptı. Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever, oda üyelerinden Cem Şimşek, Muğla Mimarlar Odası Başkanı Ertuğrul Aladağ, TMMOB Muğla Temsilcisi Hayri Madanoğlu, Muğla Barosu Başkanlığı'ndan Leyla Bişen, Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Arif Yılmaz, Tabibler Odası Başkanı Naki Bulut, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Diş Hekimleri Odası Başkanı Yusuf Kılıç ve Ziraat Mühendisleri Şube Başkanı Uluhan Korkut da katıldı.

Her ay toplanacak olan MUMOP, öncelikle farklı meslek gruplarının bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı, ve belirli konularda ortak hareket etmeyi amaçlıyor. Platformun hedefleri arasında Muğla'nın problemlerini tanımlamak, çözüm önerileri sunmak, toplumun bilirkişisi-vicdanı olmak, toplumsal dayanışma gücü oluşturmak, bilgi paylaşımı, kamu kuruluşlarını izlemek ve denetlemek, örnek tutum ve davranışları ödüllendirmek, belirli konularda araştırmalar ve projeler hazırlayarak hayata geçirmek bulunuyor. Platform ayrıca bilimsel, hukuki ve etik zeminde olayları değerlendirmeyi, bütün siyasi partilere, örgütlere ve gruplara eşit mesafede bulunmayı da amaçlıyor. Toplantılarda görüşülen konularda oybirliğiyle karar alınıp basın aracılığıyla kamuoyuna da duyurulacak.

Toplantıda evsahibi olarak söz olan MUTSO Başkanı Karakuş, Muğla'nın sivil toplum kuruluşları açısından güçlü bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Karakuş, "Türkiye'nin ve dünyanın en güzel ilindeyiz. Büyük şehirlerde yaşayanlar, ilimize gıptayla bakıyor. Ben artık dünyanın en güzel ilinde yaşıyor olmanın farkını kullanıyorum ve daima Muğla'nın haklarını savunuyorum. Beş yıldır Muğla odaları olarak toplanıyor, yaşadığımız sorunları ve çözüm önerilerini, TOBB ve ilgili bakanlıklara iletiyoruz. Bugüne kadar Türkiye'ye de örnek olduğumuz bu toplantılarla birçok sorunu çözdük. Bu tür platformlar, illerin ve bölgelerin sorunları ve çözümleriyle muhatap alınma konusunda önemli bir yere sahip." dedi.

Bu arada Muğla için önemli etkinlikler hakkında çalışmalarını sürdüren MUMOP, ilk ziyaretini Vali Fatih Şahin'e yaptı. Ziyarette platform üyeleri, Muğla Üniversitesi bünyesinde kurulan tıp fakültesindeki sıkıntıları ve çözüm önerilerini Şahin'le paylaştı. Vali Şahin, konuyla ilgili ayrıntılı bir araştırma yaptırıp sonucu MUMOP üyeleriyle paylaşacağını söyledi.

Daha sonra görüşleri alınmak üzere Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ziyaret edilerek karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunuldu. MUMOP üyelerini tebrik eden Başkan Gürün, oluşumu desteklediğini ifade etti.