KOSGEB'in hedef kitlesi 8 kat arttı

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) hedef kitle

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) hedef kitlesinin 8 yılda yaklaşık 8 kat artırarak 3 milyon 400 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, toplam işletme sayısının yüzde 99'unu ve işgücünün yüzde 81'ini istihdam eden KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinin omurgası konumunda olduğunu söyledi. Halk Bankası tarafından esnaflar ile KOBİ'lere kullandırılan krediler 2007 yılından 2010 yılı Haziran ayına kadar geçen süre içerisinde yüzde 38 oranında artış göstererek yaklaşık 13,6 milyar TL'ye yükseltildiğini aktaran Ölmeztoprak, bu yılın Eylül ayında 134 bin 166 işletmenin faaliyete geçtiğini anlattı. 2002 yılında 8 milyon lira kredi bütçesi olan KOSGEB'in bütçesinin bu yıl 300 milyon liraya ulaştığının altını çizen Milletvekili, bunun yüzde 90'a yakınını KOBİ'lere destek amacıyla kullandırdıklarını ifade etti.

Malatya'daki KOBİ'lere 3 yıl içerisinde Malatya'ya yaklaşık 100 milyon TL kredi ve hibe desteği verildiğine işaret eden Ölmeztoprak, KOSGEB'in değişen yapısıyla birlikte tüm işletmelere hitap eder hale geldiğini, hedef kitlesinin 3 milyon 400 bine yükseldiğini vurguladı.

Maddi imkânsızlık nedeniyle yatırım fikirlerini hayata geçiremeyenlere yardımcı olunduğunu kaydeden Ölmeztoprak, şöyle devam etti; "KOSGEB programlarından bölgemiz kuruluşlarının da faydalanması, rekabet güçlerinin yükseltilmesi, üretim ve istihdamın artırılması, başlattığı projeleri geçici önlemlerle değil, kökten çözmek ve bölgenin ekonomik gelişmesi açısından son derece önemlidir. Değişimi yakalayamayan, değişim altında kaybolmaya mahkûmdur. Yatırım, üretim, istihdam ve büyüme, birbiriyle sıkı ilişki içinde olan kavramlardır. AK Parti hükümeti döneminde ekonominin makro verilerindeki iyileşmelerin yanı sıra yeni teşvik paketi, KOSGEB destekleri, esnaf ve sanatkârlara yönelik kredilerde önemli gelişmeler yaşanmıştır. Amaç KOBİ'lerin büyük işletmelere karşı rekabet gücünü artırmaktır. Bu nedenle proje üreten işletmelere destek verilmektedir. Fikirden işe, işten üretime, üretimden pazarlamaya kadar bir işletmenin her evresine destekleme yapılıyor."