Hüsamettin Cindoruk Kayseri'de

Kayseri'ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, yaptığı konuşmada, "Eğer hakim ve savcıları ezerseniz, kendinize özgü bir yargı kurmak isterseniz manevi değerleriniz eksik demektir" diye konuştu

Hüsamettin Cindoruk Kayseri'de
Kayseri'ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, yaptığı konuşmada, "Eğer hakim ve savcıları ezerseniz, kendinize özgü bir yargı kurmak isterseniz manevi değerleriniz eksik demektir" diye konuştu.
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Hastane Caddesi'nde bulunan yeni il binasının açılışına katıldı. Partililer tarafından karşılanan Cindoruk ve parti yöneticileri ilk olarak dua etti, ardından kurban kesildi. Daha sonra parti otobüsüne çıkarak partililere konuşan Cindoruk, "Demokrat Parti sadece siyasi bir kurum değil, aynı zamanda milli bir devlet kurumudur. Manevi değerlere bağlıdır. Ama şunu da belirtmek isterim ki eğer manevi değerleriniz varsa, inançlarınız varsa,
demokrasiye inanacaksınız ve onun kurumlarına sahip çıkacaksınız. Kimseye haksızlık etmeyeceksiniz. Devleti idare edenlerin nasıl haksızlık yaptığını örnekleriyle biliyoruz. Eğer siz hakimleri, savcıları ezmek isterseniz, maddi ve manevi değerleriniz eksiktir. Kendinize göre yargı, Anayasa Mahkemesi kurmak isterseniz sizin manevi değerlerinizin bence çok önemi yoktur. Allah'a, Peygamber'e, Türk milletine ve al sancağımıza bağlı olan herkes adil olmak zorundadır. Adalet sadece kalpte olmamalıdır. Adalet
temsilde, şefkatte ve devlet yönetiminde de olmalıdır" diye konuştu.
Demokrat Parti olarak yeni bir ruhu Meclis'e sokmak istediklerini bildiren Cindoruk, "Meclis'teki partileri görüyorsunuz. Birbirleri ile vıdı vıdı ediyorlar ve dalaşıyorlar. Yaptıklarına bakarsanız Türkiye'nin gündemini konuşmuyorlar. Türk halkı özgür ve güven içinde olmalıdır. Türk halkı yargıya, yargıca ve Anayasa Mahkemesi'ne güven duymalıdır. Türk halkı sadece bayrağın değil, bu dediğim kurumların da himayesi altında olmaya layıktır" ifadelerini kullandı.
Cindoruk ve Demokrat Parti yöneticileri, konuşma sonrasında kurdeleyi keserek parti binasını hizmete açtı.
Parti binasındaki toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cindoruk, bir gazetecinin, "Tansu Çiller'in isminin sürekli olarak partinizle anılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Demokratik buluyorum, çok demokratik buluyorum. Biz Anavatan ile birleştikten sonra üç genel kurul yaptık. Hepsi de birbirinden heyecanlı ve demokratik geçti. Partide tekelleşme olmaz" diye cevap verdi.
Türkiye'nin gündeminde füze kalkanlarının kurulup kurulmayacağının tartışıldığını söyleyen Cindoruk, "Demokrat Parti olarak, Türkiye'de demokrasiden vazgeçmek ve ülkeyi geriye götürmek isteyenlere karşı bir füze kalkanı gibiyiz" diye konuştu.