Erciş'te 'Katil Yakalandı' Gerginliği

Van'ın Erciş ilçesinde anne ve 4 çocuğunu katleden faillerin yakalandığı duyumları, halkı galeyana getirdi

Van'ın Erciş ilçesinde anne ve 4 çocuğunu katleden faillerin yakalandığı duyumları, halkı galeyana getirdi. İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı önünde toplanıp slogan atarak yuh çeken kalabalığı polis tazyikli su sıkarak dağıttı.
Çelebibağı beldesinde işlenen cinayetlerle ilgili soruşturma sürerken, "Katil veya katiller yakalandı" duyumu üzerine vatandaşlar öğle saatlerinde Vanyolu Caddesi üzerindeki İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı önünde toplanmaya başladı. Katillerin kendilerine teslim edilmesini isteyen kalabalığın uzun süre slogan atması üzerine, Kaymakam Ramazan Fani devreye girdi. Halka hitap eden Fani, soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, "Lütfen tahriklere kapılmayalım. Bu yaklaşımla bizim bu soruşturmayı sağlıklı
yürütmemiz mümkün değil. Katillerin amacına hizmet etmeyelim" dedi.
Gerekirse seçilen bir temsilcinin karakola girebileceğini, içeride kimsenin bulunmadığını söyleyen Fani, sağduyulu olunmasını isteyerek, "Kısa süre içerisinde katil veya katiller bulunarak adalete teslim edilecektir" şeklinde konuştu.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Erciş İlçe Başkanı Ramazan Alver'in de bir konuşma yapmasına rağmen kalabalık dağılmadı. Polise yuh çekip taş atan kalabalığa, çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ile müdahale etti. Kalabalık ara sokaklara dağılırken, ilçe merkezinde herhangi bir olaya karşı geniş güvenlik önlemi alındı.