Antdob Sahnesinde 'Atatürk'ün Sesi Anma Programı'

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Atatürk'ün ölümünün 72'nci yılı nedeniyle Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir anma programı düzenledi.

Antdob Sahnesinde 'Atatürk'ün Sesi Anma Programı'
Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz; Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Dz. Kur.Kd. Alb. Ahmet Gür ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede ANTDOB, 'Atatürk'ün Sesi Anma Programı'nda Türk bestecilerin eserlerinden oluşan dinletinin yanısıra; Atatürk'ün gerçek sesi ve yine 'Atatürk'ün çağdaş Türkiyesi''nden fotoğrafların olduğu bir slayt gösterisi de yer aldı.
Metni Orhan Kurtuldu'ya ait olan 'Atatürk'ün Sesi ' adlı anma programında; çağdaş Türkiye'nin sanatsal gelişiminden örnekler sunuldu. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu, solist sanatçıları, Opera Bale Sanatları ve Sevenleri Derneği Çocuk Korosu'nun yer aldığı programda orkestrayı ve koroyu şef Caner Ruhselman, çocuk korosunu ise Mahir Seyrek yönetti. Piyanoda Yücel Yalçın'ın yer aldığı ve çocuk korosunun piyanistliğini ise Marvida Hüseyinova 'nın yaptığı anma programının solist sanatçıları ise Nurdan Küçükekmekçi Aydın, Ebru Kaptan ve Şafak Güç oldu.
Eserden bölümleri ise Emre Aytekin ve Ebru Kaptan anlattı. Anma programında M. Sun, A. Saygun ve T. Erdener 'in eserlerinin yanı sıra İzmir Marşı seslendirildi.