Altepe'den Sel Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı ve yaşanabilir bir Bursa hedefi doğrultusunda alt yapının baştan sona elden geçirildiğini söyledi

Altepe'den Sel Açıklaması
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı ve yaşanabilir bir Bursa hedefi doğrultusunda alt yapının baştan sona elden geçirildiğini söyledi. Altınşehir bölgesinde yaşanan su baskınlarıyla ilgili gerekli alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, bölgeye 8.7 milyon TL'lik ilave yatırım yapılacağını vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı ile BUSKİ Genel Kurul Toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Geçtiğimiz ay Alacahırka Mahallesinde yaşanan sel baskınları sebebiyle meclis toplantısına katılamadığını hatırlatan Başkan Altepe, Bursa'nın bu tür felaketleri yeniden yaşamaması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Altyapı yatırımlarının rutin olarak sürekli yapıldığını ancak bu yatırımların görünmediğini dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı yatırımlarına önem vermediği şeklindeki iddiaların ise yersiz olduğunu kaydetti. Her yıl ortalama 120 milyon TL'yi altyapı yatırımlarına ayırdıklarını önümüzdeki yıl ise 140 milyon TL'lik yatırımın planlandığını ifade eden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediye tarihinde toplam 275 kilometre yağmur suyu hattı yapılırken, son 6 yılda yapılar yağmur suyu hattı 590 kilometreyi buldu. Hatta baskından iki üç gün önce bölgede dere yatağı BUSKİ ekipleri tarafından temizlendi. Bu tür afetler gelişmiş ülkelerde de yaşanıyor. Bazı ülkelerin yarısı sular altında kalıyor. Bizim yatırımlarımız sayesinde bu felaket ucuz atlatıldı" diye konuştu.
Toplantıda söz alan ve özellikle Altınşehir, Hasanağa ve Kayapa TOKİ konutlarının her yağmurda sular altında kaldığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeterli altyapı çalışmaları yapılıyorsa sorunun nereden kaynaklandığını sordu. Başkan Altepe, geçmişte bataklık olan ve para etmeyen arazilerin imara açılması ile yapılan büyük hatanın bugün böyle sonuçları ortaya çıkardığını kaydetti. Kotu düşük olan bölgede yapıların plansız yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, "Buralar bataklıktı, hiç para etmeyen arsalardı. Buraları imara açıp, satanlar şimdi altyapıdan şikayet ediyorlar. Bunlar geçmiş dönemlerde yapılan işler. Biz geçmişte yapılan hataların bedelini ödüyoruz. Bölgede altyapı çalışmalarımız sürüyor. Sadece o bölgeye 8.7 milyon TL'lik yatırım planlanıyor. BUSKİ yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bazı çalışmaların zaman alması normal. Çünkü Büyükşehir'in sınırları 12 kat büyüdü ve son bağlanan ilçelerin çoğunda altyapı yok. Su gelirlerinin tamamı altyapı yatırımlarına ayrılıyor. Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.
Başkan Altepe, toplantıda son iyi ay içinde yapılan çalışmalar hakkında da bir sunum yaptı. Özlüce Kavşağı'nın temelinin atıldığını ve inşaatın hızla sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, yer teslimi yapılan Nostaljik tramvay projesinde de inşaatın bayramdan sonra başlayacağını kaydetti.