Yıldırım Ve Karakelle'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladılar

Yıldırım Ve Karakelle'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladılar. Yıldırım ve Karakelle yayınladıkları mesajda "Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılında O'nu saygı ve rahmetle anıyoruz.Türk Milleti olarak, kendi küllerinden doğan bir milleti çağdaş dünyanın önemli bir üyesi haline getiren güçlü bir lidere sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dediler.
Mesajda şu ifadelere yer verildi; "Ulu Önderin eseri olan Türkiye Cumhuriyetini, O'nun işaret ettiği yolda ilelebet yaşatmak her Türk vatandaşının birinci önceliği ve görevidir. Bu görev özgürlükler adına ,daha fazla demokrasi adına Anayasanın şahsında milletin iradesiyle şekillenmektedir.
Bu bağlamda Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılında O'na gösterilecek en büyük saygı Kurtuluş Savaşını kazandıran ruhun 21.Yüzyıl gerçekleriyle örtüşen özgürlükler ve demokrasi anlayışıyla bezenmiş olarak 21. yüzyıl Türkiye'sini geleceğe taşımaktır.
Bu anlayışla 73 milyon insanımızın ülke birliği adına hiçbir ayrım yapmadan biribiri ile kucaklamasıdır.Türkiye Cumhuriyeti çağdaş dünyanın saygın ve güçlü bir üyesi olarak bunu başarmak zorundadır. Başaracak potansiyeli de vardır.Ay yıldızlı bayrağıyla tek bayrak, 73 milyon insanıyla Tek Millet Misak-ı Milli sınırlarıyla Tek devlet ve bu topraklarını vatanlaştıran milyonlarca şehidiyle güçlü Türkiye 21. Yüzyılı Türk asrı yapacaktır. Atatürk'ün ölüm yıldönümünde onun fikir ve düşünceleri rehberliğinde bu idealler gerçekleşerek ve Atatürk'e verilecek en büyük armağan olacaktır.
Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyeti, bütün değerleri ve büyük ideallerimizle yükseklere taşımaya kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade ederken 72. ölüm yıldönümünde, O büyük insanı rahmet ve şükranla anıyoruz."