Thk Yeni Hizmet Binasınında

THK Ardahan hizmet binası düzenlenen törenle açıldı

Thk Yeni Hizmet Binasınında
THK Ardahan hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, THK'nın Atatürk tarafından kurulduğunu belirterek, bu kurumun yaşatılması için millet olarak birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.
Vali Tekmen, "Büyük Önder Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' direktifi ile kurulan Türk Hava Kurumu, ülkemizin eğitim savunma, ekonomik ve sosyal faaliyetleri ile askeri ve sivil havacılığına katkıda bulunmuştur. Faaliyetlerin yürütülmesinde imkân ve güvenceye halkımız ile siz değerli idarecilerimiz sayesinde erişilmiş bulunulmaktadır. Büyük Önder Atatürk THK'yı kurarken havacılığa önem verilmesini istemiştir. Bugün bunun önemini daha iyi anlıyoruz havacılığa önem veren milletler ileriye daha güvenle bakıyor" dedi.
THK Ardahan Şube Başkanı Kemal Arıcı da törende yaptığı konuşmada "Ülkemize kamu yararına çalışan Kızılay ve Türk Hava Kurumunun önem ve mahiyetini bizlerden çok daha iyi korumuş olduğunuz bilinci içerisindeyiz. Yüce Atatürk'ümüzün gerek Trablus harbinde gerekse İstiklal savaşımızda düşman hava gücünün üstünlüğünü hayıflanarak dile getirmiş üzüntüsünü açığa vurmuştur. İşte bu acı gerçekler ışığında Atatürk'ün öngörüşü doğrultusunda 1925 yılında Türk Tayyare Cemiyeti kurulduğunu ve bakanlar kurulunda onaylanarak hayata geçirildiğini ve günümüze kadar ulaşmış verimli çalışmaları ile Türk Havacılığına büyük yararlar sağlamıştır" diye konuştu.
Arıcı, "Yıllarca özlemini çektiğimiz özgürce çalışabileceğimiz böyle bir çatı altını düşlemiştik. Böyle bir mutlu düşün gerçekleşmesinde Sayın Valimizin yardım ve desteklerinin büyük olduğunu bu açıdan yönetim olarak kendilerine ve THK Genel Başkanı Hava emekli Tüm General Osman Yıldırım'a birer şükran plaketi sunmayı uygun bulduk. Sayın valimiz ve Genel Başkanımızın gelecek hayatlarında Ardahan'ı anımsama bakımından önemli sayıyoruz. Ayrıca hizmet binamızın alımında Ardahan İl Genel Meclis üyeleri başta İlimdar Senem olmak üzere destek ve yardımlarını unutmayacağız" diye konuştu.
Törende daha sonra model uçak kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Vali Mustafa Tekmen tarafından verildi.