Oltu'da Atatürk Anıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 72

Erzurum'un Oltu ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü adına düzenlenen anma töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05'te çalınan sirenlerle başlayan anma programında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası bayraklar yarıya indirildi.
Hükümet Meydanı'ndaki program sona erdikten sonra Oltu 25 Mart İlköğretim Okulu'nun hazırlamış olduğu "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı" Oltu İlköğretim Okulu Salonu'nda devam etti. Anma programına başta İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu olmak üzere Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kenan Taşdemir, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Demir ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Coşkun'un yanı sıra kamu kurum ve kuruluşu temsilcileriyle öğrenciler katıldı.
Salondaki programda Atatürk'ün hayatını konu alan bir konuşma yapan 25 Mart İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Adem Uçar, Atatürk'ün ilk askeri başarısını Trablusgarp'ta İtalyanlara karşı aldığını hatırlatarak Birinci Dünya Savaşı'nda yenilgi yüzü görmeyen tek Osmanlı komutanı olduğunun altını çizdi.
Bu arada Garnizon Komutanlığı adına Piyade Yarbay Zafer Alpagutkulu'da slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra Müzik Öğretmeni Sevil Özmen'in eşliğinde okul korusu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılardan örnekler verildi. Anma programında Atatürk'ün kendi sesinden kesitlerinde yer aldığı hayatını anlatan bir slayt ve Sınıf Öğretmeni Nazan Öğüşlü yönetiminde bir oratoryo gösteri de yer aldı.