Milletvekili Ölmeztoprak: Ekonomideki güven artışı doğru ekonomik politikaların sonucudur

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, hükümetin yürüttüğü politikalar sonucu küresel krizde Türkiye ekonomisinin canlanma eğilimi gösterdiği

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, hükümetin yürüttüğü politikalar sonucu küresel krizde Türkiye ekonomisinin canlanma eğilimi gösterdiğini, tüketici güveninin arttığını söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak, küresel krizin etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler nedeniyle Türkiye ekonomisinin mevsimsel periyodik verilere göre, 2009'un ikinci çeyreğinden itibaren canlanma eğilimine girdiğini belirtti. İş çevresinin güvenin kazanılması sayesinde geçtiğimiz yılın tamamında Gayri Safi Yurtiçi Hasılada (GSYH) daralma, beklentilerin altında kaldığını anlatan Ölmeztoprak, ekonomideki bu canlanmanın 2010 yılında da artarak devam ettiğini, bu yıl genç nüfustaki işsizlik oranının geçen yıla göre yüzde 3,7 oranında azaldığının altını çizdi. Ölmeztoprak, istihdam imkanlarındaki iyileşmeyle 2011 yılında işsizlik oranının yüzde 12'ye gerilemesinin beklenildiğini, öngörülen büyüme ve yatırım artışlarına bağlı olarak istihdamın 203 bin kişi artmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye'nin kredi notunun dört farklı kredi derecelendirme kuruluşu tarafından artırıldığını anımsatan Ölmeztoprak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin risk primi göstergeleri bazı gelişmiş ekonomilerinde altına inmiş ve ülkemiz yatırımcıların daha az riskli kabul ettiği bir ülke olmuştur. 2010 yılında yüzde 6,8 oranında büyümesi beklenen GSYH'nın, 2011 yılında yüzde 4,5 oranında artması hedeflenmektedir. Hedefi belli olmayan gemiye rüzgarda yardımcı olmaz. Biz hükümet olarak eğitimden kültüre, ekonomiden istihdama, ulaştırmadan sağlığa kadar her alanda hedefimizi, yatırımdaki plan ve programlarımızı ortaya koyduk. 2011 yılı için yol haritamızı çizdik. Hükümet olarak işsizliğe çözüm için istihdam stratejisini de hazırladık. Bu stratejide Malatya'nın da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Projesi de yer alacaktır. Bu stratejide eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, işgücü piyasasının esnekleştirilmesi, kadınlar, gençler ve dezavantajlı grupların istihdamının artırılması ve istihdam-sosyal koruma ilişkisinin güçlendirilmesi ana hedeflerin arasındadır."