Metrobüs yolunda angus avı

Uruguay'dan getirilen angus cinsi kurbanlık boğa, İstanbul trafiğini felç etti. Küçükçekmece'de sabaha karşı ahırdan kaçan ithal boğa, D-100 Karayolu

Uruguay'dan getirilen angus cinsi kurbanlık boğa, İstanbul trafiğini felç etti. Küçükçekmece'de sabaha karşı ahırdan kaçan ithal boğa, D-100 Karayolu trafiğini karıştırdıktan sonra Metrobüs hattına girdi. Metrobüs yolunda Şirinevler ile Sefaköy arasında mekik dokuyan boğa, ekipleri saatlerce peşinden koşturdu.

Gece saat 03.00 sıralarında Küçükçekmece'de bir vakıfa ait ahırdan kaçan boğa, D-100 Karayoluna girerek trafiği altüst etti. Polisi peşine takan ithal angus, saatlerce kaçışını sürdürdü. Kaçak angus cinsi boğa yüzünden D-100 Karayolu her iki istikamete zaman zaman kapandı. Trafikte ağır taşıtlar ve çekicilerle önlem almaya çalışan polis, bunda başarılı olamayınca belediye ve zabıtadan yardım istedi, ancak yardım gelmedi.

İstanbul trafiğinde dilediğince gezinen boğa daha sonra metrobüs yoluna girdi. Polis, metrobüs yoluna giren boğayı yakalamak için her yola başvurdu. Metrobüslerle barikat kuran ekipler bunda da başarılı olamadı. Önü kesilen boğa ani bir manevra yaparak ters yöne doğru kaçmaya devam etti. Belediye ve zabıta ekiplerinin katılmadığı kovalamaca gün aydınlanıncaya kadar devam etti. Şirinevler metrobüs durağında kıstırılan boğa burada yakalandı. Metrobüs durağında yolcuların beklediği perona çıkartılan boğa bir direğe bağlandı. İşe gitmek için durağa gelen yolcular gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yolcular meraklı bakışlarla ne olduğunu anlamaya çalıştı. Bazı yolcular "Bu boğanın burada ne işi var. Buraya nasıl gelmiş" diyerek şaşkınlıklarını ifade etti.

Saatler süren kovalamanın ardından etkisiz hale getirilen boğa, İETT'ye ait bir vinçle, yolcuların meraklı bakışları arasında duraktan götürüldü.