Memurlardan Düveli Eylem

Bursa'da Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bir grup memur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi düve ile basın açıklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 20 Kamu-Sen üyesi memur, maaşlarıyla kurbanlık alamadıklarını iddia etti. Tepkilerini dile getirmek için farklı bir eylem düzenleyen memurlar, kamyonete bindirdikleri düveyi AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar getirdi. 3 bin TL değer biçilen düve ile beraber basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Türkiye'de kurban kesmenin artık lüks hale geldiğini savundu. Ortalama bir kurbanın fiyatının 700 ile bin 200 TL arasında
değiştiğini belirten Türkoğlu, 100 haneden sadece 25'inin kurban kesebildiğine dikkat çekti.
İktidarın, tarihin en yüksek et ve kurban fiyatlarına imza attığını ileriki süren Türkoğlu, Tarım Bakanı'nı istifaya davet etti. Türkoğlu, "2011 yılı için memur maaşlarına yüzde 4+4 zam yapılması karşısında hayal kırıklığına uğradık. Memurlar bu sene kurban kesemeyecek. 1994 yılında ortalama maaşıyla 4 kurbanlık koyun alabilen memurların maaşları bu yıl ancak 2 küçükbaş almaya yetiyor. Buna göre memur maaşları kurbanlık koyun karşısında yüzde 48, büyükbaş kurbanlık karşısında yüzde 35 değer kaybetti"
dedi.

DÜVE TÜRKOĞLU'NUN BACAKLARINA VURDU
Türkoğlu'nun konuşması esnasında eyleme getirilen 2 yaşındaki düve rahat durmadı. Memurlara hareketleriyle zor anlar yaşatan düve, ilginç görüntüler oluşturdu. Türk Tarım ve Orman-Sen Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Genç'in açıklaması esnasında ürken düve, Türkoğlu'nun bacaklarına boynuzuyla vurdu. Basın açıklaması esnasında düvenin ara sıra bağırması gülüşmelere sebep oldu.
Eylem sonunda memurlar yaramaz düveyle hatıra fotoğrafı çektirdi. İlk olarak Başkan Türkoğlu düvenin yanına geçti. Türkoğlu'nun ardından diğer sendika üyeleri hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi. Eylem olaysız bir şekilde sona ererken, düve kamyonetle İsabey Kurban Pazarı'na geri götürüldü.