Hayırsever işadamı Siirt'e anasınıfı yaptı

Toplumsal Gelişim Merkezi'nin girişimleriyle Siirtli işadamı Özen Kuzu tarafından yaptırılan anasınıfı törenle hizmete girdi.

Mehmet Süer İlköğre

Toplumsal Gelişim Merkezi'nin girişimleriyle Siirtli işadamı Özen Kuzu tarafından yaptırılan anasınıfı törenle hizmete girdi.

Mehmet Süer İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan anasınıfı Vali Musa Çolak ve davetlilerin katılımıyla hizmete açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker açılış konuşmasında, son yıllarda Siirt'in eğitim noktasında ve özellikle okul öncesi eğitimde yapılan hizmetlerin dikkat çektiğini, Vali Çolak'ın talimatı ve desteği doğrultusunda çabanın sürdüğünü söyledi.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, derneğin özellikle okul öncesi eğitime büyük destek çıktığını, 60 adet gezici anasınıfının mevcut olduğunu söyleyerek hizmetlerin Türkiye'nin her ilinde sürdüğünü söyledi.

Gerek ülke genelinde gerekse ilde son yıllarda eğitim alanında önemli mesafeler alındığını söyleyen Vali Musa Çolak, "Başbakan'ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerindeki TOGEM'in girişimleri bizleri onurlandırdı. İlimizin hayırsever ailelerinden olan Kuzu Grup adına hemşehrimiz Özen Kuzu tarafından yaptırılan 2 derslik ve bir oyun salonundan oluşan anasınıfımızın açılışında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gerek ülke genelinde gerekse ilimizde son yıllarda eğitim alanında önemli mesafeler alınmıştır. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında kitapların ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları kaynaklarından öğrenci velilerine şartlı nakit transferinde bulunulması ve diğer eğitim yardımlarının yapılması, fiziksel koşulların her geçen gün iyileştirilmesi, bilişim teknolojilerinin eğitim hizmeti emrine verilmesi bu hamlelerin başlıcaları olarak sayılabilir." dedi.

Vali Çolak, hayırseverler başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve medyanın da katkılarıyla aydınlık bir Türkiye'ye taşıyacak yolun taşlarını döşediklerini söyledi. Değişen dünya koşulları, eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirdiğini vurgulayan Çolak, "Millet olarak hepimizin hedefi Ulu Önder Atatürk'ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Dolayısıyla en büyük yatırımı eğitime yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Siirt'in Türkçe-Sosyal puan türünde Türkiye ikincisi, genel puan sıralamasında ise Türkiye 15.'si olduğunu hatırlatan Vali Çolak, "İlköğretim ve ortaöğretim kurumları arasında yapılan bilimsel proje yarışmalarında da ülke genelinde önemli dereceler elde edildi. Bu başarılar hiç şüphesiz ilimiz için çok önemli olup, planlı çalışmaların eseridir." ifadesini kullandı.

Daha sonra açılışı yapılan ana sınıf gezildi. Burada miniklerle sohbet eden yetkililer bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.