Edremit'te Ab Projeleri Hızla Devam Ediyor
Balıkesir'in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yürüttüğü Avrupa Birliği (AB) projeleri ile göz doldurmaya ve her geçen gün yeni AB projeleri üretmeye devam ediyor.

İlçenin yeni kurulan okullarından olan Abidin Pak - Pakmaya Anadolu Lisesi, kuruluşunun ikinci yılında uygulamaya başladığı Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla Kasım 2010' da Yunanistan ziyareti ile başlayacak ve toplamda 6 ülkeye yurtdışı ziyareti yapılacak ve proje 2012 Eylül ayında son bulacak.
2010 â€" 2011 öğretim yılında Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü rehberliğinde Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Betül Kibar, 75. Yıl İlköğretim Okulu'ndan Haydar Işıksoy İsveç'e, Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Handan Öztarhan Letonya'ya ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan Ayşe Özkan Bulgaristan'a, Comenius Okul Ortaklık projeleri hazırlamak için, irtibat seminerlerine katılacaklar.
İrtibat Seminerleri sonucunda öğretmenler yurtdışından ortak eğitim kurumlarıyla Türk Ulusal Ajansı'na proje başvurusunda bulunacaklar.
Ayrıca, İngilizce bilen birçok personel, kişisel gelişimleri için bireysel olarak AB ülkelerindeki birçok Hizmet içi Eğitim ve Atölye çalışmalarına katılıyor. 2010 yılında ilçemiz eğitim kurumlarından 3'ü öğrenci olmak üzere 25 yurtdışı hareketliliği gerçekleştirildiği öğrenildi. Yapılan tüm etkinliklerin mali desteğin Avrupa Birliği tarafından karşılandığı söylendi.
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimdeki kaliteyi ve ilçenin proje potansiyelini arttırmak için Proje Koordinasyon Ekibi ile tüm okullara ve personeline destek verip, rehberlik ettiği gözleniyor.
