Cumhurbaşkanı Gül, Ödülünü Kraliçenin Elinden Aldı

Düşünce Kuruluşu Chatham House tarafından '2010 Yılı Devlet Adamı' seçilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ödülünü İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ödül töreninin düzenlendiği Banqueting House'a eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte geldi. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in elinden '2010 Yılı Devlet Adamı' ödülünü alan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada ödülü Türkiye ve Türk halkı adına alçakgönüllülükle kabul ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Chatham House Ödülü'nü kendisine takdim ettiği için Kraliçe'ye en kalbi teşekkürlerini sundu. Kraliçe Elizabeth'in 2008 yılında Türkiye'ye düzenlediği ziyaretin hala hafızalarında
olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ödül törenine Kraliçe'nin bizzat katılmasından da onur duyduklarını belirtti. Gül ayrıca bu ödül için kendisini teklif ettikleri için de Chatham House üyelerine en içten teşekkürlerini iletti ve enstitünün 90. yıldönümünü tebrik etti.
Her yıl uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine en çok katkıda bulunan devlet adamlarına verilen Chatham House ödülüne, bu yıl Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine olan katkısı, Pakistan ile Afganistan liderlerini bir araya getirmesindeki rolü ve Irak'ın ulusal birliğinin sağlanmasına olan çabalarından dolayı layık görülmüştü. Kraliçe daha önce 2005 yılında düzenlenen törende Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'e ödülü bizzat takdim etmişti.