Auto Show medyada da zirve yaptı

İki yılda bir düzenlenen ve otomotiv sektörünün vitrini olma özelliği taşıyan 'Auto Show', bu yıl ziyaretçi sayısı, satış adedi rekorunun yanına bir d

İki yılda bir düzenlenen ve otomotiv sektörünün vitrini olma özelliği taşıyan 'Auto Show', bu yıl ziyaretçi sayısı, satış adedi rekorunun yanına bir de, on günlük süre içinde toplam bin 57 haberle medyada en çok haberi çıkan konular arasında ilk sırada yer almayı da ekledi.

Medya takip sektöründe hizmet veren Interpress, otomotiv sektörünün vitrini olan 'Auto Show' fuarının basın yansımalarını mercek altına aldı. On gün süren 13. Uluslararası İstanbul Otomotiv Fuarı'nın pek çok alanda yeni rekorlara imza attığı ortaya çıktı. 800 bin kişiden fazla ziyaretçinin gezdiği, 15 bine yakın otomobilin satıldığı ve aylar sonra teslim edilmek üzere siparişlerin alındığı Fuar, aynı zamanda yazılı basında çıkan haber sayısında da zirve yaptı.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan Interpress raporuna göre, İstanbul'da 28 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Otomotiv Fuarı'na basın da büyük ilgi gösterirken, magazin, ekonomi ve spor sayfalarında konuyla ilgili olarak 876 haber ve yazının yayınlandığı saptandı.

Bu yıl 'Auto Show ve Kadın' konseptiyle bayanlara yönelik ayrıcalıkların getirildiği fuara, katılan bayan ziyaretçi sayısı yüzde 25 artış gösterdi. Bu ilgi televizyon kanallarının da dikkatini çekerken, ulusal ve yerel yayın yapan 30'a yakın kanalda, fuar hakkında 181 haber yayınlandığı belirlendi.