Atatürk, ölümünün 72. yıl dönümünde Türkmenistan'da da anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta da anıldı. Aşkabat'taki Atatürk anıtı önünde Türkiye Büyükelçil

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta da anıldı. Aşkabat'taki Atatürk anıtı önünde Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen program 9'u 5 geçe başladı.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı'nın da katıldığı anma törenine, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Vepa Haciyev, elçilik mensupları, Türk iş adamları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Törende, Büyükelçi Bıçaklı Türkmen askerleri eşliğinde parktaki Atatürk büstüne çelenk koydu. Ardından iş adamları, öğrenciler ve diğer katılımcılar anıta çelenk bıraktılar. Daha sonra da Atatürk ve Türk şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından her iki ülkenin milli marşları okundu.

Büyükelçi Bıçaklı, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün keskin zeka ve mantık gücü yanında son derece yüce duygulu bir vatansever olduğunu kaydetti. Bıçaklı, Atatürk'ün vatanını ve milletini en yüce duygularla sevdiğinin altını çizdi.