9'u 5 Geçe Hayat Durdu

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Adana'da anıldı. Saat 9'u 5 geçe hayat durdu. Siren sesini duyanlar Ata'ya saygı göstererek bir dakika saygı duruşunda bulundular.

Adana'da Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törende Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Çelenk koyma törenine Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) katılmadığı gözlendi.
Çelenklerin konulmasının ardından saatler Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumduğu 09:05'e geldiğinde siren sesiyle birlikte hayat durdu. Anma töreni alanındaki gaziler, protokol, askeri erkan, saygı duruşuna geçti. Tören alanının yanı sıra yoldan geçen ancak siren sesini duyan sade vatandaşlar da bir dakika saygı duruşunda bulundular.
Atatürk Caddesi'nden aracıyla geçen sürücü ile yanındakiler siren sesiyle birlikte aracı durdurup inerek saygı duruşunda bulundular. Bir muharip gazinin göğsünde Atatürk posteriyle sayı duruşunda bulunması da dikkat çekti. Saygı duruşu nedeniyle Atatürk Caddesi üzerinde uzun bir kuyruk oluştu.
Saygı duruşunun bitmesiyle birlikte vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudular.
Anma töreni sırasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.