Valilik önünde kendini ateşe verdi

Malatya'da çocuklarının sosyal hizmetler bünyesine alınmasını isteyen bir kadın, valilik önünde üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

Sab

Malatya'da çocuklarının sosyal hizmetler bünyesine alınmasını isteyen bir kadın, valilik önünde üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

Sabah saatlerinde gerçekleşen olay şöyle gelişti: 4 yaşındaki çocuğuyla valilik önüne gelen Ayhan Bağbars isimli genç kadın, yanında getirdiği benzini üzerine döktü. Durumu fark eden valilik koruma polisleri olaya müdahale etmek istedi. Ancak genç kadın elindeki çakmağı ateşledi ve bir anda alev aldı. Polisler hemen müdahale ederek tutuşan genç kadının üzerindeki ateşi söndürerek valilik içine aldı.

Olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı ile Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayhan Bağbars tedavi altına alındı. Vücudunun bazı bölgelerinde birinci dereceden yanıklar oluşan Bağbars'ın yanında bulunan 4 yaşındaki oğlu Hasan Bağbars ise Çocuk Polisi tarafından himaye altına alındı.

Olayların yaşandığı sırada Vali Ulvi Saran'ın valilik binasında olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SESİNİ BAŞBAKAN'A İLETMEK İSTEMİŞ

Tandoğan Mahallesi'nde kiralık evde 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Ayhan Bağbars'ın eşinden boşandığı, okula gidemeyen kızı Derya Bağbars ile oğlu Uğur Bağbars'ı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Esirgeme Yurdu'na göndermek için önceki aylarda başvurduğu öğrenildi. Müdürlük yetkililerinin, aile ile ilgili yaptığı değerlendirmede ihtiyaç sahibi olmadıkları yönde rapor hazırlayarak talebini reddettiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta 2 çocuğun okula gitmediğini öğrenen Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Bağbars ailesini ziyaret ederek Derya ve Uğur'u Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) kaydetmek istemişti. Anne Bağbars, burada yetkililere, "Başbakan'a sesimi duyurmak istiyorum, çocuğumun geleceği benim için önemli. Ama benim çocuklarımı okutacak maddiyatım yok, ben Başbakan'a sesimi duyuracağım. Benim çocuğumu Sosyal Hizmetler neden almıyor, benim çocuğum Sosyal Hizmetler'e niye gidemiyor, ben ne yapacağım. Geçinemiyorum, benle küçük çocuğum ne yapacağız?" diyerek sitem etmişti.

Öte yandan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Ayhan Bağbars'ın kendilerine daha önceden başvurusunun olduğunu ve kurum uzmanlarının aile ile ilgili yaptıkları inceleme sonucu çocukların yurda alınamayacağının ortaya çıktığını belirtti. Konan, "Yapılan sosyal incelemeler sonucu çocukların ihmal ve istismarı bulunmadığından çocukların koruma altına alınması uygun görülmemiştir. Vatandaş, çocuklarının YİBO'ya gitmesini de istememektedir. Bu eylemin arkasında çocuklarını koruma altına aldırarak devletten iş imkânı sağlamak olduğu düşünülmektedir." şeklinde konuştu. Konan, ayrıca ellerinde ailenin durumlarının iyi olduğunu gösteren belgelerin olduğunu da sözlerine ekledi.