Tatvan'da Hipermarket Açılışı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde açılan hipermarkete vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tatvan'da Hipermarket Açılışı
Cumhuriyet Caddesi üzerinde 'Pınar Hipermarket' adı altında faaliyet gösterecek olan iş yerinin açılışını Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz yaptı. Kurban kesilerek ve dua okutularak açılışı yapılan hipermarketin açılış kurdelesini kesen Kaymakam Yılmaz, bölgenin ticari merkezi olan Tatvan'da böyle bir işletmenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, "Burada potansiyelimiz, doğasıyla, güzellikleriyle ve insan güzelliğiyle mevcuttur. Biz isteriz ki bölgemizin ticari başkenti olalım. En başta buradaki işletmeci arkadaşlar olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Açılışın ardından Kaymakam Yılmaz ile beraber hipermarketi gezen Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, dünyanın sürekli gelişme trendinde olduğunu ve Bitlis'in de Türkiye trendinde en fazla gelişen illerden birisi olduğunu söyledi. Dağdağan, "Gelişen Tatvan'da her zaman yeniliklere alışık olmamız gerekiyor. Bu tür işletmeler, küçükleri batırma değil de küçüklerin birleşerek daha büyük işletmeler kurması için bir vesile olur inancındayım" ifadelerini kullandı.
Hipermarket işletmecisi Cevdet Akın da, Tatvan'da bir ilki gerçekleştirdiklerinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Buraya en büyük hipermarketi kurduk. Hipermarket Tatvan'a istihdamı getirecek. 20 kişi kalıcı ve 10 kişi de firmalara ait olmak üzere toplam 30 personelimiz var. Kalite ve markanın olduğu bir noktada verdiğimiz hizmette fiyatta ucuzluğu sunacağız" dedi.