Tatvan'da Bediüzzaman Külliyesi'nin Temeli Atıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılacak olan Bediüzzaman Külliyesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tatvan'da Bediüzzaman Külliyesi'nin Temeli Atıldı
Karaşıyaka Mahallesi'nde Tatvan İlme Hizmet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan külliye için bir tören düzenlendi. Temel atma töreninde konuşan Dernek Başkanı Servet Avcı, derneklerinin amacı kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmalarını düzenlemek olduğunu belirtti. Avcı, hedeflerinin bölge insanının eğitim düzeyini yükseltmek için sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamak, her türlü teknik araç ve gereci, bulundurmak olduğunu ifade ederek, "Amacımız halkın
yaralanmaları için çeşitli sosyal ve kültürel tesisleri açmaktır. Beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, sergi, spor, geziler tertiplemek istediklerini ulusal ve uluslar arası alanda ilmi faaliyetler yürütmek istiyoruz" dedi.
Derneğin yönetiminde bulunan Araştırmacı Yazar Niyazi Altılar da, İslam'ın ilme büyük bir önem verdiğini belirterek, Avrupa'da ilim adamlarının yakıldığı dönemlerde Müslümanların medreselerde fizik, kimya, matematik ve astronomi alanında öğrenciler yetiştirdiğine dikkat çekti. İslam'ın insana büyük bir önem verdiğine değinen Altılar, toplum için yapılan hayır ve hasenatın Allah için yapıldığını vurguladı.
Konuşmaların ardından 2 bin metrekare arsa üzerinde camii, konferans salonu, kütüphane, bilgisayar ve dil laboratuarı, sağlık merkezi, derslikler, misafirhane, aş evi ve ilim tahsil edecek öğrencilerin barınmaları için yurt olmak üzere büyük bir eğitim kompleksinin temeli atıldı.