Rumlar, Türk adaya çekimser oy kullandı

Rum Meclisi heyetinin Akdeniz Parlamenterler Meclisi Daimi Komitesi Başkanlığına (APMDK) Türkiye'nin temsilcisinin seçilmesi konusunda çekimser oy kul

Rum Meclisi heyetinin Akdeniz Parlamenterler Meclisi Daimi Komitesi Başkanlığına (APMDK) Türkiye'nin temsilcisinin seçilmesi konusunda çekimser oy kullandığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Fas'ta düzenlenen Akdeniz Parlamenterler Meclisi Genel Kurul Zirvesi çalışmalarında Rum Meclis heyetinin, "Kıbrıs'ta Türk istilası ve işgali var olduğu" iddiasıyla çekimser oy kullandığını yazdı. Haberde, Rum heyetin, "Kıbrıs sorunu da dahil tüm uluslararası sorunlarda BM kararlarının uygulanması gerektiğini" belirttiği de kaydedildi.

Heyetin, "Kıbrıs halkının ve liderliğinin 36 yıldan bu yanan tüm Kıbrıslı vatandaşların çıkarlarına hizmet edecek kalıcı ve işlevsel bir çözümün bulunması için mücadele ettiğini" savunduğunu belirten gazete, Rumların bu açıklamalarının Türk heyetini tepkisine sebep olduğunu savundu.

Habere göre, Genel Kurulda Daimi Komitenin ve Özel Çalışma Gruplarının raportörlerinin sunduğu Ortadoğu'daki durum, terör, enerji, çevre, iklim değişiklikleri, dış ticaret, yatırımlar politikalar arası diyalog, göçmenlik ve eşitliğe ilişkin raporlar ve kararları da onaylandı.