Oltu Balı Marka Oluyor

Oltulu bal üreticileri, ürettikleri balları bir marka adı altında satışa sunmaya çalışacak

Oltu Balı Marka Oluyor
Oltulu bal üreticileri, ürettikleri balları bir marka adı altında satışa sunmaya çalışacak. Bugüne kadar ürettikleri balları pazarlama sıkıntısı çektiklerini aktaran Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Akçay, "Arıcılarımızın ürettikleri ballar, artık bir marka adı altında satışa sunulacak" dedi.
Oltu ve yöresinin bitki florası açısından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Akçay, "Bu nedenle ürettiğimiz bal tadı, aroması ve kalitesiyle kendini ispatlamıştır. Ancak bugüne kadar birlik olunmadığından pazarlama sıkıntısı çekilmektedir. Bundan ötürü yaşadığımız bu sorunu aşmak için Bal Üreticileri Birliği'ni kurduk. Artık Oltu'da ürettiğimiz ballar, "OLTU KIRDAĞ ÇİÇEK BALI" adıyla pazarda layık olduğu yere gelecektir. Çünkü yöremizde üretilen ballar, çoğunlukla sade ve katkısız ballardır." dedi.
Tüketicilere uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Akçay, balın insan sağlığı ve beslenmesi yönünden oldukça önemlidir. Balınızı güvenilir yerlerden alınız. Fiyatı ucuz olan ballara rağbet etmeyiniz. Kaliteli bal ucuz olmaz. Zaman zaman tüketicilerimiz aldıkları balların şekerlendiğini bu nedenle bozuk olduğunu söylerler. Yöremizde çiçek balı üretilmektedir. Çiçek balı çabuk kristalize olmaktadır. Kristalize olması balın bozuk olduğu anlamına gelmez. Hakiki bal kristalize olur. Asıl kristalize olmayan ballardan korkun" şeklinde konuştu.