Melekler korudu

Bobo ve Necip ile her şey çok güzel başladı. Suarez gerilimi artırdı. Şans kapıyı Cihan'ın 90+4'te topu direğe nişanlamasıyla çaldı


Bobo ve Necip ile her şey çok güzel başladı. Suarez gerilimi artırdı. Şans kapıyı Cihan'ın 90+4'te topu direğe nişanlamasıyla çaldı

Mağlupla başlayalım: Yakın zamana kadar şampiyonluğa oynayan Sivasspor'un içler acısı durumu Türk futbolu açısından büyük kayıp. Lige G.Saray galibiyetiyle başlamaları onları kandırdı. Şehrin kimliği Mehmet Yıldız, durumu özetliyor; güçsüz, bencil ve beceriksiz...
ÜÇ maçta sıfır çeken Beşiktaş cephesinde ise değişen bir şey yok: Defans hataları, orta alan boşlukları, sistemin karmaşıklığı ve en önemlisi kafa karışıklığı devam ediyor. Tek avantajları karşılarında bunları cezalandırmaktan uzak rakibin aymazlığı... Çeyrek Guti, yarım Üzülmez, candan Necip, biraz da Bobo...

HAYATININ ORTASI
7'DE Guti, mükemmel bir pas çıkardı, Üzülmez hayatının ortasını yaptı, Bobo'ya dokunmak kaldı: 1-0. 23'te Tabata'nın ortasında savunmadan seken top Necip'in önünde kaldı. Ayağı kayan genç yıldız yerden kalkarken yaptığı vuruşla Sivaslılar'ı gafil avladı: 2-0.

SCHUSTER YÜZÜNÜ KAPATTI
İKİNCİ yarıda Yiğido sertlikle birlikte cesur hamleler yaptı. 67'de Necip Uysal'ın asistini alan Suarez karşı karşıya kaldı, Rüştü Reçber bu kez çaresizce golü seyretti: 2-1. 90+4'te Cihan'ın vuruşu direkten döndü. Yüzünü kapatan Schuster     derin bir nefes aldı.

Milli Takım'da BANKO OYNAR
BEŞİKTAŞ ile Milli Takım'ın eski teknik direktörü Mustafa Denizli'den FourFourTwo ve AKŞAM'ın gündeme getirdiği Bobo'nun Türk vatandaşlığına geçip, Ay-Yıldızlı formayı giyme fikrine tam destek. Denizli, Lig TV'de yayınlanan Maraton programında 'Şayet gerçekleşirse Bobo böyle bir hüviyete sahip olursa Türk Milli Takımı'nda çok rahat oynayabilecek bir oyuncu. Ayrıca Süper Lig'de gol krallığı listesindeki tek Türk olur' dedi.
TÜRKİYE'NİN ikinci Aurelio'su olması beklenen Brezilyalı futbolcu, FourFour-    Two'nun Kasım sayısındaki röportajında 'Böyle bir teklif gelir ve uygun şartlar yaratılırsa elbette Türkiye için oynarım. Neden olmasın?' diyerek Hiddink'e açık mesaj göndermişti.

Necip'ten öz eleştiri
BEŞİKTAŞ formasıyla ligdeki ilk golünü atan Necip, Sivas'ın Suarez'le bulduğu golde büyük bir hata yaptı. Siyah-Beyazlı taraftarların alkışlarla yüreklendirdiği genç futbolcu, 'İyi başladık. Erken golleri bulduk. İkinci yarı tutuk oynadık' diye konuştu.

200'ü birden güldü
Bu sezon ligde 7., kupa ve Avrupa da dahil toplamda 13. golünü atan Bobo krallık yarışında Niang'ı yakaladı. Sambacı, 'Bu sezon çok iyi performans gösteriyorum. Hemen hemen her maçta ağları havalandırıyorum. Beşiktaş'ta çok mutluyum. Taraftarın gösterdiği sevgi beni çok mutlu ediyor. 200. kez Beşiktaş formasını giydim. Umarım bu forma altında büyük başarılara imza atarım' dedi.

KEMAL ÇAĞLAYAN