Malezya'da Türk usulü düğün

Türkiye'den binlerce kilometre uzakta tanışan Yasin Uzundemir ve Ayşegül Kasımoğlu çifti, Türk usulü düğünle Malezya'da dünya evine girdi. Malezyalı d

Türkiye'den binlerce kilometre uzakta tanışan Yasin Uzundemir ve Ayşegül Kasımoğlu çifti, Türk usulü düğünle Malezya'da dünya evine girdi. Malezyalı dostları düğüne gelerek Türk çifti yalnız bırakmazken, Türk adetlerini görünce şaşkınlarını gizleyemediler.

Yıllardır Türkiye'den binlerce kilometre uzakta Malezya'da yaşayan Yasin Uzundemir ve Ayşegül Kasımoğlu dünya evine girdi. Düğün, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleşti. Düğüne Malezya'da yaşayan birçok Türk katılırken, çiftin Malezyalı dostları da onları yalnız bırakmadı. Katılımın yüksek olduğu düğün, Türk usulü yapıldı.

Düğünde, davetlilere Türk yemekleri ikram edilirken, gelinle damada para takmak, kolbastıdan, Ankara havasına, halaydan horona kadar Türkiye'ye ait oyun havaları oynanırken, Malezyalı davetlilerin çok şaşırdığı ve eğlendikleri gözlendi.

Takı merasimi sırasında, Türk adetlerine uyan Malezyalılar da takı takımında oluşan sırada yerlerini aldı. Türkler sahnede oynarken, Malezyalı davetliler de alkışlarla onlara katıldı.