“Yetkilerini aldığın zaman boşaltırsın içini”

Beyaz TV'de yayınlanan 4 Kadın 1 Erkek isimli programda AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, üniversitelerin özerk olması için YÖK'ün kaldırılması gerektiğini savunan 4 kadın'a konu hakkında düşündüklerini anlattı.

“Yetkilerini aldığın zaman boşaltırsın içini”
Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Taraf gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Milliyet gazetesi yazarı Serpil Yılmaz ve Yeni Çağ gazetesi yazarı Nuriye Atabey’in birlikte katıldığı programın bu haftaki erkek moderatörü Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’ydu.

YÖK’ün kaldırılmasının söz konusu olmadığını ancak yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunan Kuzu, CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın “Bu bir rejim sorunu, bunu kaldırırsan rejim zarar görür” dediğini hatırlattı.
YÖK’ün asıl amacının üniversiteler arası koordinasyonu sağlamak olduğunu, içini boşaltmak istediklerini ifade eden Kuzu “Bilimsel özerkliği korumak şartıyla bir koordinasyon merkezi şart. O bir sembol, yetki vermeyeceksin. Yetkisini aldığın zaman boşaltırsın içini ” dedi.