Kıbrıs'ta trafik yoğunlaşıyor

Kıbrıs trafiği New York'ta, Ankara'da ve Lefkoşa'da hızlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere bu sabah Ankara'ya gitti.

Kıbrıs trafiği New York'ta, Ankara'da ve Lefkoşa'da hızlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere bu sabah Ankara'ya gitti. Ankara'da iki ülke cumhurbaşkanları başkanlığında yapılacak üst düzey toplantıda mülkiyet konusu ve Taşınmaz Mal Komisyonu'yla ilgili gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na Ankara ziyaretinde Başbakan İrsen Küçük ile kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Heyette, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı İlkay Kamil, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Başsavcı Aşkan İlgen, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mustafa Tokay,
Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Kudret Özersay, İskan Müsteşarı Hasan İslamoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havuçcu, Kıbrıs Müzakereleri Danışma Kurulu üyesi Serden Hoca, Taşınmaz Mal Komisyonu üyesi Romans Mapolar, Cumhurbaşkanlığı Hukukçusu Sülen Karabacak ve Taşınmaz Mal Komisyonu hukukçusu Nahide Akyüzlü bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temaslarının ardından öğle saatlerinde KKTC'ye dönecek ve Kıbrıs müzakereleri kapsamında Rum yönetimi lideri Dimitris
Hristofyas'la görüşecek.