Kaski'nin Kanal Ve Altyapı Problemi Yok

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan "Hafta sonu yağan yağmur sularının şehrin kanalizasyon sistemine ve hiçbir eve zarar vermemiştir" dedi.

Habere konu olan Adil Doğan isimli şahsın evinin su basması, KASKİ'nin herhangi bir kanal probleminden kaynaklanmadığını belirten Batukan, konu hakkında şunları söyledi:
"Gazetelerde, 29 Ekim tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar sonucu, Keykubat Mahallesi Akıncılar Caddesi No 146 da ikamet eden Adil Doğan'ın evinde hasar meydana geldiği belirtiliyor. Su baskınının sebebi yüzeysel yağış sularının binanın girişi ve bina bahçe giriş kapısını aşması sonucu binanın bahçesine taşıp, bodrum katta bulunan Adil Doğan'ın evine dolması sonucu oluşmuştur. Meydana gelen taşmada kurumumuzla ilgili değildir. Buradaki problem bina ve bahçe girişinde yeterli önlemi almayan bina sahiplerinden kaynaklanmaktadır" dedi.
Söz konusu su baskınının ardından KASKİ ekiplerince olaya hemen müdahale edildiğini belirten Batukan, "Ekibimiz bahçe kapısını yükselterek eve daha fazla su girmesini engellemiştir. Gazetelerde çıkan haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Konunun abartılı bir şekilde çarpıtılarak verildiği, KASKİ'nin herhangi bir kanal ve altyapı probleminin olmadığı kamu oyuna duyurulur" diye konuştu.