'Parti içinden yapıldığı iddialarını güzlendirecek deliller yok'

Habertürk'te yayınlanan 'Basın Kulübü' adlı programa katılan CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Parti içinden yapıldığı iddialarını güzlendirecek deliller yok'
Kaset olayının çok abartıldığını hatırlatan Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç “Fethullah Gülen bir geçmiş olsun mesajı yayınladı. Acaba birileri partiniz üzerinde bir oyun mu oynandı? Siz partinin başında olsaydınız CHP daha fazla mı oy alacaktı?” diye sordu.

Baykal’ı partinin liderliğinden eden bu surecin nasıl yaşandığını merak ettiğini dile getiren Bulaç “Sizi partinin başından eden bu süreci parti içindeki birileri mi yoksa uluslararası güçler mi yaptı?” şeklinde devam etti.

“Ben olsaydım partinin başında şu kadar oy alırdım” demenin yanlış olduğunu belirten Deniz Baykal, bu konuya girmek istemediğini dile getirdi.

Kaset olayının komplo olduğu ile ilgili hiç kuşkusunun bulunmadığını ifade eden Baykal, “Bunun kim tarafından nasıl yapıldığını şu aşamada çok kanıtlı bir şekilde anlatacak bir bilgiye sahip değilim. Bu komplonun zamanlaması benim iktidara yönelik bir suçlama yapılmasına sevk etti” dedi.

“İktidarın bu tabloyu hala aydınlatamamış olmasını anlamak mümkün değil. Hala o sunucuların ortaya çıkarılamaması mümkün değil. İşin içinde tam bir ekip çalışması var” diyen Baykal, konunun emniyet aşamasında aydınlatılması gerektiğini ifade etti. Şebekenin kim olduğunun bilindiğini ancak gerek takibin yapılmadığını söyleyen Baykal “Telefon konuşmaları dinlenmedi ve bu işin aydınlatılması için bir ekip kurulmadı. Bir aydınlatma iradesi görmüyorum ve bu da beni şaşırtmıyor. İşin zamanlaması beni bu işi hükümet yaptırdı dememe neden oluyor. Bu işin parti içinden yapıldığı iddialarını güzlendirecek deliller yok. Medyanın bir kısmı benim partinin başından gitmemle CHP'nin büyük bir çıkış yaşayacağını düşündü. Parti içinden benim gitmemi isteyenlerin bile böyle bir komplo yapamayacağını düşünüyorum” dedi.