'Kampüsten İşe Projesi'

Antalya'da ziraat fakültesi öğrencilerinin iş yaşamına geçişini sağlıklı şekilde yapmalarını sağlamak, öğrencilerin tarım sektörünün beklentilerinin karşılanmasına yönelik kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan 'Kampüsten İşe Projesi' hayata geçirildi

'Kampüsten İşe Projesi'
Antalya'da ziraat fakültesi öğrencilerinin iş yaşamına geçişini sağlıklı şekilde yapmalarını sağlamak, öğrencilerin tarım sektörünün beklentilerinin karşılanmasına yönelik kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan 'Kampüsten İşe Projesi' hayata geçirildi.
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) Dünya Bankası Yaratıcı Fikirler Yarışması'ndan aldığı destekle tamamladığı proje çerçevesinde tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalarda staj yapma imkanı bulan, sektörü yakından tanıyan öğrenciler, firma sahipleri ile birebir iletişim kurma şansını yakaladı.
Proje kapsamında, WBT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve ATB Meclis Üyesi Ergin Civan ATB meclis salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Tarım sektörüne girişini ve firmayı geliştirme hikayesini öğrencilerle paylaşan Civan, tecrübelerini öğrencilere aktardı. Girişimciliğin doğuştan gelen bir nitelik olduğunu ifade eden Civan, "Girişimcinin gözü kara olacak, analiz yeteneği çok iyi olacak, hem yazılı hem de sözlü çok iyi iletişim kuracak" dedi.
Bir işe başlarken ön araştırmanın önemini vurgulayan Civan, "Hayatınızda iş ile ilgili bir karar alırken ön araştırma ve detaylı hesap yapmak zorundasınız. Şirketlerde özellikle ortaklıklarda en büyük sıkıntı iletişimsizliğin getirdiği problemlerden kaynaklanmaktadır'' dedi. Civan, işverenin üniversite mezunlarını işe alırken kendinden emin, belli bilgilere sahip, yeni verilecek bilgileri alabilecek, dil bilen adaylara dikkat ettiklerini kaydetti.