Genç Devlet Hastanesi Lavaboları Yenilendi

Bingöl'ün Genç İlçe Devlet Hastanesi'nin hizmet verdiği 3 katlı binanın lavaboları değişerek; otomatik musluklar, sıvı dezenfekten sabun, el havluları, kurutma makineleri ve çöp kutuları yerleştirildi

Genç Devlet Hastanesi Lavaboları Yenilendi
Bingöl'ün Genç İlçe Devlet Hastanesi'nin hizmet verdiği 3 katlı binanın lavaboları değişerek; otomatik musluklar, sıvı dezenfekten sabun, el havluları, kurutma makineleri ve çöp kutuları yerleştirildi.
Bu yenik ile birlikte sağlığı korumak ve israfı önlemeyi hedeflediklerini belirten Genç Devlet Hastanesi Müdürü Nizameddin Arıç, bu hizmetten sadece personellerin değil, vatandaşların da istifade ettiğini söyledi. Geçmiş dönemlerde muslukların sürekli bozulduğunu ve bunun hem su israfına hem de ekstra masrafa yol açtığını belirten Ariç, eski tip muslukların hijyen açısından da risk oluşturduğunu ifade etti. Ariç, "Musluklar el dokundurmadan otomatik olarak çalışıyor. El havlusu ve kurutma makineleri de aynı sisteme sahip. El ve yüz köpüğü de bakterilerin yok edilmesinde önemli oranda etkilidir. Çöp kutuları sayesinde kullanılan malzemeler de etrafa saçılamayacak. Böylece hijyen daha üst düzeyde sağlanmış olacak. Bu konudaki talimatlar da lavabo bölümlerinde asılıdır" dedi.