Genç Belediyesi'nden Altyapı Çalışması

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, projelerini hazırladıkları ve ihale aşamasına gelen kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi ile ilçenin altyapı sorununu kökten çözeceklerini söyledi

Genç Belediyesi'nden Altyapı Çalışması
Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, projelerini hazırladıkları ve ihale aşamasına gelen kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi ile ilçenin altyapı sorununu kökten çözeceklerini söyledi.
Genç Belediye Başkanlığı tarafından ilçedeki vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi için bir süre önce başlatılan altyapı proje çalışmaları sona doğru yaklaşıyor. Altyapının yetersizliğinden dolayı büyük sıkıntıların yaşandığını gördüklerini belirten Başkan Ariç, oluşturdukları teknik bir ekip ile yeni projeler ürettiklerini söyledi. Hazırlanan projelerin İller Bankası tarafından yapılacağını belirten Ariç, ihalenin tamamlanmasının ardından çalışmaların başlayacağını söyledi.
Projelerin incelenmesi ve yer tespiti için Genç ilçesine gelen İller Bankası Elazığ 12. Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, beraberindeki Yüksek Jeoloji Mühendisi Osman Baykendi ve Jeoloji Mühendisi Nazım Akman'la birlikte Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'ten bilgi aldı. Genç Belediyesi'nce hazırlanan içme suyu, kanalizasyon ve artırma tesisi projelendirme işi öncesi yer incelemesinde bulunan Özsoy ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'le birlikte Genç Küçük Sanayi Sitesi arka kısmındaki alanda çeşitli gözlemlerde bulundular. Proje işlerinin önemli ölçüde tamamlandığını ve ihale aşamasına getirildiğini belirten İller Bankası Elazığ 12. Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, yakın tarihte proje ihalelerini yapacaklarını, yapım çalışmalarına ise 2011 sezonunda start verileceğini söyledi.
İlçedeki içme suyu şebeke hattının çok eski olduğunu ifade eden Başkan Ariç ise, mevcut şebeke ile sağlıklı içme suyu verilemediğini söyledi. Ariç, içme suyu sorununu gidermek, isale hatlarının sağlıklı ve günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İlçemiz üç ayrı hattan gelen suyla beslenmektedir. Bunlardan biri Şaman suyudur. Bu hat 1958 yılında yapılmış olup, demir borular kullanılmıştır. Ana depomuza saniyede 12 litre akması gereken su, çatlaklıklar ve akıntılardan dolayı 2-3 litre olarak akmaktadır. Boruların yenilenmesi aciliyet arz etmektedir. Belediye olarak bu hattın yenilenmesi işi proje çizimini İller Bankası'na yaptırdık. Hazırlanan proje şu anda ihale aşamasına gelmiş durumdadır. Devlet Planlama Teşkilatı'nın hibe desteğiyle yapılacak proje işi ihalesinin ardından yapım işine geçilecektir. İller Bankası tarafından yapılacak yapım işinin 600 bin TL'ye mal olması bekleniyor. Bir aksilik olmazsa inşallah 2011 iş sezonunda yapım çalışmalarına başlayacağız" dedi.
"YENİ KANALİZASYON ŞEBEKESİ İLE MURAT NEHRİ KİRLİLİKTEN KURTARILACAK"
Murat Nehri'nin kirlilikten kurtarılması, sağlıklı bir çevre oluşması ve yaygın olarak yapılan balıkçılığın sekteye uğramaması adına kanalizasyon hattı projelendirmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'na müracaatta bulunduklarını belirten Ariç, bu konudaki projelerinin de hazır olduğunu ve bakanlıktan onay beklendiğini söyledi. Ariç, "Altyapı yapım işinin projelendirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 1 ay içinde proje ihalesi de yapılacak. Yapım işi için de Çevre ve Orman Bakanlığı'na hibe başvurusunda bulunduk. Hibe kararı çıkar çıkmaz çalışmalara başlayacağız. Bu işi İller Bankası ihale edip yapımını gerçekleştirecek. Yeni kanalizasyon şebekesi ile birlikte Murat Nehri artık kirlilikten kurtulacaktır" şeklinde konuştu.
İlçenin ihtiyacı olan arıtma tesisi projesinin de hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, bu konuda da Çevre ve Orman Bakanlığı'na hibe başvurusunda bulunduklarını dile getirdi. Hibe kararının çıkması ile birlikte belediye olarak çalışmalara başlayacaklarını aktaran Başkan Ariç, bu çalışmaların tamamlanmasıyla ilçedeki altyapı ve içme suyu sorunlarının kökten çözüleceğini sözlerine ekledi.