Fethiye'ye mini Şükrü Saraçoğlu yapılacak

Fethiye Şehir Stadı'nın betonarme bölümünün kapatılmasını da öngören sosyal tesis alanı projesi, Fethiye Belediyesi Meclisi tarafından 5 yıllık yatırı

Fethiye Şehir Stadı'nın betonarme bölümünün kapatılmasını da öngören sosyal tesis alanı projesi, Fethiye Belediyesi Meclisi tarafından 5 yıllık yatırım programına alındı. Hazırlanacak proje ile Fethiye'ye mini Şükrü Saraçoğlu Stadı kurulacak.

Fethiye Belediye Meclisinin 2010 Yılı Kasım ayı toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında yapıldı. Zabıta memurlarının 4. dereceden 3. dereceye terfisini kapsayan kadro iptal ve ihdaslarının kabul edildiği mecliste, 2011 Mali Yılı Belediye Bütçesi de görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Mecliste ayrıca 25.10.2010 tarihi itibariyle Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Belediye Meclis Üyesi Metin Talaş'ın maaşının belediye başkanının maaşının 2/3'si olarak tespit edildi. Meclisin en önemli maddesini ise Tuzla Mahallesi'nde yapılması planlanan 'Sosyal Tesis Alanı Projesi' oluşturdu. Tuzla mahallesinde yapılması planlanan proje kapsamında Fethiye Şehir Stadı'nın betonarme bölümünün kapatılması planlanıyor.

Yapılacak proje ile Fethiye Şehir Stadı'nın mini Şükrü Saraçoğlu görünümüne büründürülmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili söz alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, statların bazı şehirler için simge durumunda olduğunu kaydetti. Fethiye'nin de böyle bir simgeye kavuşmasını hayal ettiğini söyleyen Saatcı, yatırım programına alınmasını istediği proje ile Fethiye'ye mini bir Şükrü Saraçoğlu yapılacağını dile getirdi. Saatcı, projenin bir alışveriş merkezi tarafından belediye bütçesinden para çıkmadan yaptırılabileceğinin sinyalini de verirken, Meclis, projenin 5 yıllık yatırım programına alınmasını oy birliği ile kabul etti. Ayrıca, Eldirek köyünde bulunan ve mülkiyeti hazineye ait Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisli orman arazisine Fen Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu yapılması da oybirliği ile 5 yıllık yatırım programına alındı.

Komisyona gönderilen maddelerin yeniden görüşülmesi için 5 Kasım Cuma günü saat 14.00'te yeniden toplanmasına karar verilen mecliste; İmar, Denizcilik ve Turizm komisyonlarına gönderilen, Karagözler Mahallesi'nde bulunan 3 ayrı işletmenin 50 yat kapasiteli Yat Yanaşma İskelesi ve Güneşlenme Terası'na yönelik hazırlanan imar planı değişiklikleri oybirliği ile kabul edildi.