Erzurum'da 'Eğitici Hemşirelik Programı'

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünce Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinin desteği ile "Eğitici Hemşirelik Programı" düzenlendi.

Yıldızkent Sosyal tesis eğitim salonunda düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, üniversite'de görevli öğretim üyeleri ve çeşitli hastanelerden gelen hemşireler katıldı.
Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, "Kaliteye verilen önemle birlikte sağlık çalışanlarının sahip olması gereken bilgi, beceri ve tutumların sürekli geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bütün çalışma ortamlarında olduğu gibi gelişen teknoloji sağlık sektöründe de sürekli eğitimi zorunlu hale getirmiştir. Eğitim yoluyla bireyin sahip olduğu yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve kullanılması sağlanabilir. Başhemşire ve eğitim hemşireleri için ihtiyaçlar doğrultusunda yönetim, eğitim becerilerini geliştirmek, hizmet içi eğitimlerin ve buna bağlı olarak sağlık bakım hizmetlerinin kalitesini artırmak, hemşirelerin iş doyumu ve motivasyonunu yükseltmek amacı ile bu eğitim programı hazırlanmıştır" dedi.
Programda daha sonra Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu tarafından katılımcılara 'Hemşirelik ve özgüven' konulu eğitim sunumu verildi.
5 gün sürecek olan Eğitici Hemşirelik programına 39 başhemşire ve hizmet içi eğitim hemşiresi katıldı.