Terörün hedefi Türkiye değil insanlıktır

Başbakan Erdoğan, Uluslararası Proje Yönetim Birliği'nin kongresinde bir konuşma yaptı.

Terörün hedefi Türkiye değil insanlıktır
Erdoğan, "Terörün hedefi Türkiye değil hedefi insanlıktır. Tüm insanlığın tüm ülkelerin terörü lanetlemesi teröre karşı ortak karşılık vermesini diliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Türkiye'nin maruz kaldığı terör eylemleri Türk milletine olduğu kadar insanlığı hedef almıştır. Birbirine karşılıklı saygıyı ortak kültür yaşamını iptal etmektir.  Teröre karşı tüm dünya ülkelerinden samimi destek bekliyoruz. Günü kurtarmaya geçiştirme politikaları değil, somut neticeler istiyoruz. Bunu da önemli bir proje olarak sosyal bir proje olarak bunu ifade ediyorum. New York'un Madrid'in gördüğü kadar terör'ün artık bir insanlık suçu olduğunu görmesini istiyor ve arzuluyoruz. Demokrasiye yönelik bu saldırıları elbette aşacaktır. Türkiye'de demokrasinin standartları değişiyor. Terör'ün zemininde çürüyor bataklık kuruyor. Yarın terörün kökü kazıldığında terör meselesi ortadan kalktığında belki yaşanan acıları unutabiliriz. Ama yalnız bırakıldığımızı unutmayacağımızı hiç silmeyeceğimizi ve silinmeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum.

Avrupa'nın bazı ülkelerinde terör örgütü ile bağlantısı olduğu ispatlanan medya baskısı altındakiler serbestçe faaliyet gösteriyorlar. Kendilerine ulaştırdığımız bilgilere rağmen bazı ülkeler doğrudan yada dolaylı destek vermekten kaçınmıyorlar. Zaman zaman ortaya çıkan tatsız manzaraların onlara müsama gösteren ülkelerinde eseri olduğu burada açıkça ifade etmek durumundayım.

Terörün hedefi Türkiye değil hedefi insanlıktır. Tüm insanlığın tüm ülkelerin terörü lanetlemesi teröre karşı ortak karşılık vermesini diliyorum. Saygı değer misafirler 21. yy bir projeler y.y'dır. Zira bugün harekete geçmek artık yeterli olmuyor. Yol üzerindeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek hareket etmek kadar önem sarf ediyor. Ülkelerin kaderinde projelerin ne büyük bir önem sarf ettiğini biz dikkate aldık. Son 8 yıl içinde girdiğimiz her seçimde büyük başarılar elde ettik. Kutuplaşmanın etkisi ile duygusal nedenlerle oy vermiyor. Seçmen artık projeye hizmete uygulanabilirliğine bakıyor gerçekten uyguluyorlar mı yoksa rafa mı kaldırıyorlar diyorlar. Popülist davranmadık. Ekonomiden her yöne hemen her alanda büyük projeleri hayata geçirdik. 8 Yıl önce iktidara yürürken 15 bin kilometre bölünmüş yol ifade etmiştik. Muhalefet bizimle dalga geçmişti bunu söylerken. Türkiye'yi bu dönemde hızlı tren ile tanıştırdık. Bu projeyi başlattık.

Diğer birçok ilimizde hızlı tren ile tanıştıracak projelerimizi devam ediyoruz. İstanbul'u İzmir’e bağlayacak bir oto yol projesinin adımını attık. Marmara denizi üzerine Dünya'nın en büyük 3. köprüyü inşa ediyoruz. Dünya'nın en büyük enerji projelerinden birini gene bu dönemde başlattık.

Türkiye dünyada örnek gösterilen bir ülke haline geldi. Özellikle küresel kriz ortamında Dünya'da çok farklı bir yerdeyiz. Türkiye 2003 - 2009 yıllarında %4.6 oranında büyüme kaydetti. Son 3 dönemdir büyüyoruz. 2010'un ilk iki döneminde büyümemiz %11 oldu. Dünya'nın ilk sıralarında yer aldık. Uluslararası doğrudan yatırımlarda dünya'nın ilgisini çektik. En az etki ile kürsel krizi atlattık. Artık planlarımızı uygulamaya geçiriyoruz.

Türkiye istikrarlı ve güvenli bir şekilde parlayan bir yıldızı olarak görüyoruz. Tüm projelere açık olduğunu burada özellikle açıklamak isterim. Değerli misafirler saygı değer dostlarım paralel olarak bir dış politika perspektifimiz bulunuyor. 21. yy. projeler yüzyılıdır. Adalet Hukuk barış ve medeniyetlerin ittifakı projelerinin mutlaka ve mutlaka dikkate alınması ve çaba sarf edilmesi gerekiyor. Zenginin daha da zengin hale geldiği süreçte bütün projeler bize göre anlamsızdır.

Türkiye'nin halkının çoğunluluğunun Müslüman bir ülke olması bir adalet arayışımızın bir göstergesidir. Hiç kimse başka yerlere çekmesin. Bizim Afganistan’ın Filistin'in çağrılarını hiç kimse isitmsar etmeye kalkmasın. Ama insanlığın hala Pakistan'ı seyrettiğini görmek bizimde içimizde kan damlacıklarının ne yazık ki havuz halini aldığını görüyoruz. Türkiye'de sesini kısmaya çalışanlar Türkiye'yi farklı kampanyalar ile alı koymaya çalışanlar geleceğin refah projelerine de haksızlık yapıyorlar.