Erdemli'de 'Yıkım' Var

Mersin'in Erdemli ilçesinde kaderine terk edilen ve sosyal açıdan da risk oluşturan yapılar, Erdemli Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yıkılıyor.

Erdemli'de 'Yıkım' Var
Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Akdeniz Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş metruk bir binanın yıkımı gerçekleştirildiği bildirildi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından yıkılan binadan arta kalan molozların da yine belediyeye bağlı ekiplerce temizlenerek, bölgeden kaldırıldığını vurgulandı. Söz konusu çalışmaları değerlendiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin görünümünü bozan ve sosyal açıdan da risk oluşturan bu tür binaların yıkımının önümüzdeki süreçte de devam edeceği bilgisini verdi.
Tollu, Erdemli'nin daha çağdaş bir görünüme sahip olması için başlatılan bu çalışmaları önemsediklerini belirterek, bu noktada da çarpık yapılaşma ve bu durumun beraberinde getirmiş olduğu sorunları da çözüme kavuşturma çabası içinde olduklarını anlattı. Amaçlarının bölge insanının daha düzenli ve güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak olduğunu dile getiren Tollu, "Bunun için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Park ve bahçelerle başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarımıza şimdide metruk binaların yıkımıyla devam ediyoruz. İnsanlar için tehlike arz eden bu binalar yıkılarak, yerlerine daha iyi çalışmalar yaparak Erdemli halkının hizmetine sunacağız" dedi.