Engellilerden Büyük Başarı

Bağcılarlı engelli sporcular hafta sonu Mersin'de yapılan Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarı kazandı

Bağcılarlı engelli sporcular hafta sonu Mersin'de yapılan Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarı kazandı. Engelli erkek ve bayan sporcular tekerlekli sandalye yarışlarında ilk 3'ü kimseye kaptırmadı.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Mersin'de büyük bir başarıya imza attı. Hafta sonu gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'na 13 sporcu ile katılan Engelliler Kulübü, tekerlekli sandalye, gülle ve cirit atmada bütün madalyaları topladı. Tekerlekli sandalye 200 ve 400 metre yarışlarında Ömer Cantay 1'inci, Birol Kamar 2'nci, Semih Görkem Kıyar ise 3'üncü oldu. Bayanlar Tekerlekli Sandalye 200 ve 400 metrede ise Hamide Kurt 1'inci, Zübeyde Süpürgeci 2'nci, Damla Ülker
ise 3'üncü oldu. Yine tekerlekli sandalye 100 metre yarışlarında da Bağcılarlı engelli sporcular birinci ve ikinciliği kaptırmadı. Ersin Elban 1'inci olurken, Serhat Özbudak 2'nci sırada yer aldı.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü tekerlekli sandalye yarışlarının dışında gülle ve cirit atma kategorilerinde de büyük başarılara imza attı. Hamza Doğan f46 grubu gülle atma dalında Türkiye Şampiyonu, cirit atmada ise Türkiye 3'üncüsü oldu. Mahmut Çarkçı ise f54 gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu. Ali Kazan gülle atmada Türkiye 4'düncüsü olurken, cüceler kategorisinde Taha Özlük cirit atmada Türkiye 3'üncüsü oldu.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yarışmaların ardından engelli sporcuları tebrik ederek, "Onları Mersin'e uğurlarken, kendilerine ne kadar güvendiğimizi söylemiştik. Kendilerine duymuş olduğumuz bu güveni boşa çıkarmadılar ve büyük bir başarı kazanarak Bağcılar'a döndüler. Hepsini bize yaşatmış oldukları bu mutluluktan dolayı tebrik ediyorum" dedi.
(ÇK-EA-Y)