Elektirik Filosu İş Başı Yaptı

Sinop merkez ve üç ilçede özel bir firmaya bağlı olarak EDAŞ bünyesinde hizmet verecek olan 56 kişi, düzenlenen törenle iş başı yaptı.

Elektirik Filosu İş Başı Yaptı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (EDAŞ) Sinop İl Müdürlüğü tarafından yapılan 'arıza bakım onarım' ihalesi sonucu il merkezi ve 8 ilçeye bağlı köylerini alan 'Karel Elektrik' firmasının faaliyet alanında ki il merkezi ile Dikmen, Erfelek ve Gerze ilçelerinde eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan 56 kişi için tören düzenlendi. Sinop İl Müdürlüğü'ne ait ambar bölümünde düzenlenen törene EDAŞ İl Müdürü Murat Kılıç, firma yöneticileri, EDAŞ ilçe işletme şefleri, işe yeni başlayan elemanlar ile çok sayıda personel katıldı. Daha önce kesilen kurban eti ile pilavın ikram edildiği törende, kıyafetleri dağıtılan yeni işçiler iş başı yaptı. Ayrıca arıza işlerinde kullanılacak olan 2 vinçli ve üç sepetli araç ile 13 adet 4x4 çift kabin pikap ve 3 adet binek otodan oluşan araç filosu da hizmete konuldu.
İl genelinde 3 elektrik mühendisi, 5 adet tekniker, 100 teknisyen ve 22 elektrik ustası olmak üzere toplam 129 yeni elemanın iş başı yaptığını hatırlatan EDAŞ İl Müdürü Murat Kılıç, "Bundan sonraki yapılan çalışmalarda arıza sayılarının azaltılması hedefleniyor. Ayrıca arızaya müdahale süreleri kısaltılarak, enerji dağıtımında kalitenin yükseltmesi amaçlanmaktadır. İl genelinde arızaların daha kısa sürede giderilmesi bundan böyle mümkün olabilecek ve bakım onarım işlerinde de büyük bir ivme kazanacağız" dedi. Program sonunda yeni elemanlarla hatıra fotoğraf çektiren İl Müdürü Murat Kılıç, her şeyin başında önce emniyetin geldiğini belirterek, yeni işçilere küçük bir hata ve tedbirsizliğin canlarına mal olabileceği uyarısında bulundu.