Down Sendromlu Çocuklara Spor Önerisi

Malatya'da mermer kırma rekoru denemesi programında gösteri yapıldı ve down sendromlu çocukların spor yapmaları konusu da gündeme getirildi.

Battalgazi ilçesindeki Örnek Sokak'ta düzenlenen Battalgazi Özçınar'ın mermer kırma rekor denemesi programına Vali Vekili Şükrü Özcan, Battalgazi ilçesi kaymakamı Abdulmutallip Aksoy, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Vahap Boztepe, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve
kalabalık davetli topluluğu katıldı.
Rekor denemesi öncesinde Wushu Fedarasyonu Malatya İl Temsilcisi Uğur Evren ile Tekvando milli takım antrenörlerinden Nedim Türk'ün sporcu öğrencilerinin gösterisi ise dikkat çekti.
Bu arada, programda bir konuşma yapan Tekvando milli takım antrenörlerinden Nedim Türk, kendisinin down sendromlu bir çocuğu olduğunu belirterek, down sendromlu çocukların spor yapmaları için AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'dan bir çalışma yapılmasını önerdi.